Kender byggeriet indefra og ud: Build får ny institutleder

Kasper Lynge Jensen er udpeget som ny institutleder på Build. Han kommer med høje ambitioner og en bred erfaring fra både byggebranchen og forskningsverdenen.
Kasper Lynge Jensen
Kasper Lynge Jensen vil som ny institutleder på Build arbejde tværfagligt for at udvikle og forbedre den danske byggebranche.

D. 1. oktober tiltræder Kasper Lynge Jensen som ny institutleder på Build – Institut for Byggeri, By og Miljø, ved Aalborg Universitet. Hans ambition er, at byggeriet skal skabe en positiv udvikling for mennesker såvel som planeten.

47-årige Kasper Lynge Jensen har mange års erfaring inden for byggebranchen som forsker og leder på universiteter.

Han har også repræsenteret ’den anden side af bordet’ som chef og rådgiver i ingeniørvirksomheder. Senest kommer han fra en stilling som chef for Digitalisering og Sunde Bygninger hos Søren Jensen A/S.

Læs også

Booster byggeriets effektivitet i ‘hands on’-projekt

Den nye institutleder medbringer sine høje ambitioner om bæredygtighed i byggebranchen samt en nærværende ledelsesstil. Den kombination skal gerne sikre en fortsat positiv udvikling for Build – Institut for Byggeri, By og Miljø.

– I over 20 år har jeg i erhvervslivet, på et GTS-institut og på universiteter haft fokus på at lære om, udvikle og forbedre den danske byggebranche og ikke mindst bygninger, der påvirker mennesker og planeten. Byggeriet skal gerne have en positiv, regenerativ indvirkning på begge dele, siger den nye institutleder.

Finder løsningerne i det tværfaglige

Han er oprindeligt uddannet civilingeniør indenfor indeklima, bæredygtighed og bygningsfysisk på DTU i 2005. Dertil kommer bl.a. en Ph.d. på DTU med fokus på de økonomiske konsekvenser af indeklimaforbedringer samt en erhvervs-ph.d.

Læs også

Ingeniør finder ny erfaren leder til opgaver i øst

– Mit udgangspunkt har altid været det ingeniørfaglige, men ingeniøren i mig nyder at samarbejde med andre fag, for eksempel håndværkeren og arkitekten. I dag inkluderer samarbejdet også en masse andre fag såsom psykologi, antropologi, kemi, biologi og økonomi. Det er i det tværfaglige, vi finder løsningerne, siger Kasper Lynge Jensen.

Overtager et stort ansvar

Midlertidige dekan for Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet, Thomas Bak, forventer sig meget af Kasper Lynge Jensens erfaring med tværfaglige teams, store netværk, evner inden for strategiske forståelse og hans visionære lederskab.

– Kasper overtager et stort ansvar, men jeg er overbevist om, at han har kompetencerne til at drive instituttet fremad og forløse dets fulde potentiale som Danmarks største byggeforskningsinstitut, siger han.

CV: Kasper Lynge Jensen

2023-2024: Chef for Digitalisering og Sunde Bygninger, Søren Jensen A/S

2023-2024: Lektor v. Institut for Byggeri og Bygningsdesign, Aarhus Universitet

2021-2023: Viceinstitutleder for Udvikling, Innovation og Erhvervssamarbejde v. Institut for Byggeri og Bygningsdesign, Aarhus Universitet

2018-2023: Ejer, Lynge Benchmark

2017-2021: Udviklingschef, Aarhus School of Engineering, Aarhus Universitet

2014-2017: Netværksleder, Innovationsnetværk for Bæredygtigt Byggeri

2014-2017: Sektionsleder, Sektionen for Bæredygtigt Byggeri, Teknologisk Institut

2010-2016: Ekstern lektor og vejleder, Ingeniørhøjskolen i Aarhus & Aarhus University

2009-2014: Rådgivende Ingeniør og Fagleder, Birch & Krogboe/Alectia + Bascon

2005-2009: Erhvervs-ph.d.-student, Birch & Krogboe/Alectia

2004-2004: Forskningsassistent, University of California Berkeley

2005-2008: Ph.d. ’Udvikling af model til beregning af de økonomiske konsekvenser af indeklimaforbedringer’, DTU

1999-2005: MSc (Civilingeniør), Indeklima, Bæredygtighed, Bygningsfysisk, DTU.

Relateret indhold