Industrialisering af Taasinge Elementer giver plusser i regnskabet

Fra at være traditionel leverandør er virksomheden nu i højere grad en industriel samarbejdspartner, og det har forbedret driftsresultatet med næsten 10 mio. kroner.
Planen for 2022 er fortsatte investeringer i blandt andet automatisering af maskinparken, energiforbedringer og kompetenceudvikling, fortæller administrerende direktør Martin Tholstrup.
Planen for 2022 er fortsatte investeringer i blandt andet automatisering af maskinparken, energiforbedringer og kompetenceudvikling, fortæller administrerende direktør Martin Tholstrup.

Hos Taasinge Elementer er man ved at ændre sin rolle i byggeprocessen. Det sker ved en omfattende, strategisk proces, der medfører en massiv industrialisering af virksomheden og hele sortimentet af træbaserede løsninger til byggeriet.

Et arbejde, der startede i 2018, som nu begynder at vise resultater både internt, i relationen til kunderne og i regnskabstallene:

I 2021 har virksomheden forbedret sit driftsresultat med tæt på 10 mio. kroner. Det nyligt offentliggjorte årsregnskab viser et overskud før skat på 3,1 mio. kroner mod et underskud på 5,5 mio. kroner året før.

– Hvor vi tidligere var en traditionel leverandør af bygningselementer til tag eller facade, så er vi nu i højere grad en industriel samarbejdspartner, der hjælper kunderne med at vælge de rigtige løsninger til deres byggerier. Vi inddrages tidligere i byggeprocessen og leverer løsninger med en stadigt højere færdighedsgrad, siger adm. direktør Martin Tholstrup og fortæller, at fremgangen blandt andet er et resultat af, at markedet i stigende grad efterspørger bæredygtige byggerier:

– Vi tilbyder løsninger, som både nedbringer CO2-aftrykket og samtidig mindsker kundernes omkostninger og tidsforbrug ved at flytte arbejdstimer fra byggepladserne og ind i produktionshallen. Vi indgår flere og flere rammeaftaler med udviklere, der ønsker vores hjælp til at udvikle bæredygtige byggekoncepter.

Martin Tholstrup fremhæver et tæt samarbejde med Thybo Ejendomsudvikling om præfabrikerede løsninger til boligprojekter over hele landet samt JCN Bolig, der har Taasinge Elementer med i markante projekter som Lalandia Søndervig Feriepark og boligbyggeriet Made in Aarhus i Lisbjerg.

Grøn omstilling er et nøgleord

Foruden at sikre en certificeret, bæredygtig leverandørkæde har Taasinge Elementer haft fokus på at gøre sig fri af fossile brændsler ved blandt andet at bruge savsmuld, spåner og affaldstræ til at varme hallerne op.

Desuden installerer virksomheden i 2022 solcelleanlæg, der vil dække omkring 60 % af strømforbruget til lys og produktionsudstyr. Dermed kommer Taasinge Elementer et stort skridt nærmere målet om at kunne tilbyde CO2-neutrale produkter:

– Vi ønsker med vores strategi at gøre det endnu mere attraktivt for bygherrer, udviklere og entreprenører at vælge træbaserede konstruktioner. Det gør vi blandt andet ved at have fokus på, hvordan vi kan bidrage til et bedre flow i byggeprocessen, så vores kunder kan levere deres byggerier hurtigere og med lavere omkostninger, siger Martin Tholstrup.

Planen for 2022 lyder på fortsatte investeringer i overensstemmelse med strategien, herunder automatisering af maskinparken, energiforbedringer og kompetenceudvikling. Initiativer, der forventes at bidrage til fortsat vækst og udvikling.

Relateret indhold