HusCompagniet indkasserer rekordregnskab – igen

Over 1000 solgte huse har for femte år i træk sikret landets største typehusfirma et flot regnskab.
Koncernchef i HusCompagniet, Steffen Baungaard, glæder sig over, at HusCompagniet for femte år i træk har givet rekordregnskab. Foto: HusCompagniet.
Koncernchef i HusCompagniet, Steffen Baungaard, glæder sig over, at HusCompagniet for femte år i træk har givet rekordregnskab. Foto: HusCompagniet.

Speederen er fortsat i bund hos typehusvirksomheden HusCompagniet. De har for femte år i træk sikret sig et rekordregnskab med over 1000 solgte huse. I 2012 lød omsætningen på 1,3 mia. kr., men den er nu steget til 1,6 mia. kr. i 2013.

– Vores resultater i 2013 er ganske enestående set i lyset af markedets helbredstilstand, og målet er nået gennem en uovertruffen indsats af alle i selskabet. Vi er lykkedes med at videreudvikle et byggekoncept og en tryghedsramme, som huskunderne virkelig sætter pris på. Den høje aktivitet i 2013 betyder, at der skal afleveres rigtig mange huse i år, hvilket glæder os, siger koncernchef Steffen Baungaard, som forleden kunne modtage hæder, da HusCompagniet blev kåret som Årets Husbygger for andet år i træk af smileyportalen anmeld-haandvaerker.dk.

Tilbage til jordopkøb

I 2012 solgte HusCompagniet 832 huse, og det tal røg i 2013 op over de 1000. Det glæder Steffen Baungaard, som fortæller, at væksten i 2013 er fordelt på begge sider af Storebælt. På Sjælland har der således været et stort antal nedrivningssager, hvor nyt skulle bygges, mens der har været fuld fart på det klassiske nybyggeri omkring de største jyske byer.

De gode år har resulteret i, at HusCompagniet igen har fået mod på at kaste sig ud i opkøb af jord med formålet at bygge en række huse på samme område.

– Vi ser gode muligheder i at gå tilbage til de gamle koncepter med jordkøb, og derfor har vi en række projekter i pipelinen, som vi forventer os rigtig meget af i fremtiden. Det koster mange ressourcer at kaste sig over disse projekter, men timingen virker rigtig, og det er en investering i fremtidig vækst for os, siger Steffen Baungaard.

Høje forventninger til Tyskland

Ifølge HusCompagniet ligger det samlede danske marked for husbyggeri på omkring 3000 enheder, mens det tilbage i 2006-2007 var helt oppe på 12.000 enheder. Ledelsen ser dog ingen tegn på opblomstring af markedet, og derfor er blikket kastet mod det tyske, hvor de netop har åbnet salgskontor nummer to ? med flere på vej.

– Tyskland byder på enorme muligheder for vores kvalitetshuse i skandinavisk stil, og vi har fået en stærk start i det nordtyske. Næste skridt bliver husmarkedet omkring Hamborg, og vores ambitiøse målsætning er, at Tyskland skal være lige så stort et marked som Danmark for os i 2020, siger Steffen Baungaard, der understreger, at det kræver markante investeringer for at nå det niveau.

Samlet set forventer HusCompagniet, at indeværende år på grund af det svage marked med hård priskonkurrence i bedste fald vil blive på niveau med 2013.

Relateret indhold