I 2021 omsatte HHM for 830 mio. kr., hvilket var mindre end forventet. Resultatet før skat endte på 41 mio. kr., og HHM’s målsætning for en overskudsgrad på 5 % blev opnået i både 2021 og 2020.
Ved udgangen af 2021 var HHM’s egenkapital 104 mio. kr., og virksomheden har ingen rentebærende gæld.
Sværger til tidlig inddragelse
Den positive overskudsgrad har baggrund i medarbejdernes høje faglighed og et dialogbaseret samarbejde både eksternt og internt. I HHM er tidlig inddragelse af byggeriets parter medvirkende til at reducerer fejl i byggeprocessen, hvilket giver et højt kvalitetsniveau og bidrager til et godt samarbejde. Internt og eksternt.
Resultatet af samarbejdsmodellen om tidlig inddragelse kan ses i HHM’s mange afleveringer i 2021, der er afleveret uden væsentlige fejl og mangler.
– Vi vil realisere kundens behov for byggeri i en tryg proces. Og det vil vi være blandt de bedste i branchen til. Derfor bliver vores byggesager evalueret af Byggerating i samarbejde med bygherre på fire parametre: Tid, Mangler ved afleveringen, Arbejdsmiljø og Kundetilfredshed. Evalueringen går fra A – E, hvor A svarer til det bedste. HHM har fire A’er, og dem er vi stolte af, fortæller adm. dir. i HHM A/S Svend Pedersen.
HHM’s etablerede sin nye funderingssektion med Peter Harrestrup Bang som afdelingschef i december 2021. Den 1. marts 2022 overtog HHM så både aktiver og medarbejdere i CCL Fundering, hvilket har gjort HHM Fundering til en af de største aktører på markedet indenfor bl.a. fundering med minipæle i stål.
Mange boligbyggerier i 2022
HHM går ind i 2022 med en tilfredsstillende ordrebeholdning, der fortsat består af mange boligbyggerier. Men da produktionen på flere, større projekter først bliver sat i gang i midten af 2022, vil omsætningen i år blive lavere end 2021.
Derudover er der en forventning om, at leveringsudfordringer og de stigende priser på byggematerialer, vil føre til en lavere indtjening i 2022 end de seneste år.