Grønt byggeri skal lokke flere piger til byggebranchen

De bæredygtige løsninger er på programmet, når 405 piger fra ni lokale skoler i Midtjylland besøger Naturvidenskabernes Hus for at opleve, hvordan man med et job i bygge- og anlægsbranchen kan være med til at skabe fremtidens bæredygtige byggeri.
Flere piger skal få appetit på byggebranchen. Det skal Girl's Day in Science hjælpe med. Til Dansk Byggeri og Tektankens arrangement i Bjerringbro deltager over 400 piger fra udskolingen på lokale grundskoler. Her er det billeder fra en af sidste års arrangementer hos Hempel. Foto: Hempel.
Flere piger skal få appetit på byggebranchen. Det skal Girl's Day in Science hjælpe med. Til Dansk Byggeri og Tektankens arrangement i Bjerringbro deltager over 400 piger fra udskolingen på lokale grundskoler. Her er det billeder fra en af sidste års arrangementer hos Hempel. Foto: Hempel.

Fakta om Girls’ Day in Science:

  • Girls’ Day in Science sætter fokus på, at der er mange piger, der fravælger en IT-faglig, teknologisk eller naturvidenskabelig retning i deres uddannelses- og karrierevalg. Girls’ Day in Science har fokus på succesoplevelser, så pigerne får tiltro til egne evner.
  • Den 2. oktober slår 60 virksomheder, organisationer og uddannelsesinstitutioner over hele landet dørene op for over 3100 piger fra grundskoler og gymnasier på Tektankens kampagnedag, Girls’ Day In Science.
  • Til Girls’ Day in Science bliver pigerne inviteret indenfor for at arbejde med praktiske og virksomhedsrelaterede opgaver.Pigerne møder kvindelige medarbejdere og studerende, der fortæller om deres uddannelsesvalg og karrieremuligheder i en verden af IT, teknologi og naturvidenskab.

Hvordan vælger vi de mest bæredygtige materialer til fremtidens huse, og hvordan renser vi vores spildevand, så vi kan sikre rent drikkevand i fremtiden?

Det er bare et par af de spørgsmål, som 405 piger fra udskolingsklasser i Bjerringbro, Randers, Tjele, Fjends, Rødkærsbro, Hadsten, Mønsted, Farsø og Hinnerup skal finde svar på, når Tektanken og Dansk Byggeri den 2. oktober inviterer til Girls Day in Science i Naturvidenskabernes Hus i Bjerringbro.

Målet med dagen er at vække pigernes interesse for naturvidenskab og vise dem, at der er mange muligheder for at arbejde med bæredygtighed i bygge- og anlægsbranchen. Samtidig er håbet, at pigerne vil få et mere nuanceret billede af karriere- og uddannelsesmuligheder igennem de kvindelige rollemodeller, de møder i løbet af dagen.

Mille Nielsen er uddannet civilingeniør i byggeledelse og arbejder med drikkevandsprojekter hos Per Aarsleff A/S. Hun er en af de mange rollemodeller, som pigerne kommer til at møde ved workshops, og hun håber på, at hun kan vise pigerne, at det hele ikke behøver at være for komplekst.

– Jeg håber på at kunne give pigerne et billede af, hvad man i praksis laver på en byggeplads, og hvad man egentlig laver, når man er kommet ud på den anden side af uddannelsessystemet, siger hun.

Mangler hænder

Dansk Byggeri er med til at arrangere Girls Day in Science, fordi organisationen støtter op om at flere skal have øjnene op for naturvidenskab og bæredygtigt byggeri, men også fordi de især gerne vil vise flere piger de muligheder, som branchen har.

– Vi synes jo selv, at det er en interessant branche, som vi arbejder i, og den begejstring vil vi gerne dele ud af. Hvad end det er til piger eller drenge, siger Niels Hansen, som er formand for Dansk Byggeri i Midt- og Vestjylland.

– I fremtiden står vi over for en mangel på 17.000 faglærte i branchen. Så det ville jo være dumt kun at fiske efter talent blandt halvdelen af de unge. Derfor vil vi selvfølgelig gerne være med på initiativer som det her, hvor pigerne får mulighed for at se nogle aspekter af byggeriet, som de måske ellers ikke tænker over, fortsætter Niels Hansen.

Girls Day in Science er Tektankens nationale kampagnedag, hvor piger landet over bliver inviteret indenfor hos virksomhederne for at møde kvindelige medarbejdere, lærlinge og studerende, som fortæller om deres uddannelsesvalg og karrieremuligheder i en verden af IT, teknologi og naturvidenskab. Arrangementet i Bjerringbro er lavet i et samarbejde imellem Dansk Byggeri og Tektanken og har fokus på fremtidens bæredygtige byggeri.

Relateret indhold