Skal Greater Copenhagen få succes som investerportal og brand for Storkøbenhavn og det meste af Sjælland, så kræver det, at der er et godt samarbejde på tværs af alle de organisationer, foreninger og myndigheder, der kan høste frugter af projektet. Det mener Byggesocietetet.
– Da man i sin tid lancerede Øresundsregionen, var det ud fra nogenlunde samme ide og forventninger. Men efter min mening fik man for lidt ud af det, og nu frygter jeg, at det samme kan ske med Greater Copenhagen, hvis ikke man gør noget mere og anderledes end sidst, siger Byggesocietetets formand, Tony Christrup til Dagens Byggeri.
For mig at se er Byggesocietetet byggebranchens svar på ‘Folkemødet’.
Tony Christrup Byggesocietetet
Vi møder ham under Folkemødet, som på få år har manifesteret sig som en meget stor politisk og demokratisk succes og et særdeles godt brand, som ingen interessenter vil gå glip af.
– På samme måde håber jeg, at Greater Copenhagen kan få investorernes øjne op for København og Sjælland, når de skal finde ud af, hvor deres midler skal investeres. Men det kræver, at bygge- og ejendomsbranchen og de politiske institutioner bliver mere sammentømrede, for vi kan naturligvis gøre os mere attraktive, når vi har fælles fodslaw, siger han.
Aktivt ejerskab
Projekt Greater Copenhagen er ifølge formanden sidste chance, hvis Øresundsregionen skal blive til mere end flotte ord.
– Projektet som handler om et tættere samarbejde over sundet er nu tiltrådt af både Danmark og Sverige. Men det bliver kun en succes, hvis kommuner og regioner indbyder organisationerne og virksomhederne til at få et aktivt ejerskab af projektet. Ellers ender det let som endnu et Djøf-projekt i offentlig regi, hvor politikerne isoleret fra verden taler om integrationsprocesser. Det har vi prøvet rigeligt, har Tony Christrup tidligere udtalt i Amagerbladet.
I forhold til investeringer i København betyder ejendomsbranchen rigtig meget, og Tony Christrup håber derfor, at de politiske enheder under Greater Copenhagen husker at inviterer byggebranchen med til bords, når strategierne skal fastlægges.
– På samme måde som vi fylder meget hos investorerne, så bør vi også være større i politikernes bevidsthed. For mig at se er Byggesocietetet byggebranchens svar på ‘Folkemødet’ – her mødes vi alle på tværs for sammen at udvikle os som branche og individuelt, mener han.