GI vil støtte yderligere seks projekter

Der er sendt julegaver ud til seks nye projektejere, for bestyrelsen i GI har valgt at støtte seks projekter - dermed har GI i 2017 givet støtte til i alt 40 projekter.
Blandt de nye støtteprojekter er der blandt andet fokus på indeklima samt bekæmpelse af skimmelsvamp og støj i boliger. Foto: Colourbox.
Blandt de nye støtteprojekter er der blandt andet fokus på indeklima samt bekæmpelse af skimmelsvamp og støj i boliger. Foto: Colourbox.

Projektudviklerne har igen i 2017 været omkring hele den brede palette af temaer som branchen rummer – membraner, indeklima, jura, altaner, uddannelser, tagboliger, klimatilpasning og podcast er blandt de mange spændende emner, som Grundejernes Investeringsfond – GI har fået fornøjelsen af at støtte.

– Og vi er glade for at blive brugt, for at kunne yde støtte og for at få lov til at være en del af branchens mange spændende initiativer. Så opfordringen herfra – fortsæt med at tænke nye innovative, skæve eller dagsaktuelle tanker. Så længe vi kan se det eksisterende byggeri i projektideen, hører vi gerne fra jer, lyder det fra udviklingschef Søren Meyer, GI.

De seks nye projekter er:

Mindre støj i boliger

GATE 21 vil med projektet bidrage til at skabe et bedre vidensgrundlag, sætte skub i en bredere formidling og debat samt igangsætte nye spændende demonstrationsprojekter, som kan bidrage med at udvikle og sætte fokus på nye løsninger til begrænsning af trafikstøj i etagebyggeri.

Projekt vil udvikle konkrete forslag og instruktioner til, hvordan man i eksisterende, støjudsatte boliger og boligmiljøer kan arbejde med at begrænse støj og gener fra trafikken

Formidling af indeklimaforskning

Chroma film ønsker, at skabe et bredt formidlingsprojekt, centreret omkring en filmportal med op til 10 kortfilm, der formidler og perspektivere resultaterne af den nyeste forskning inden for indeklima.

Projektet vil formidle resultaterne fra forskningsprojektet Center for Indeklima og Sundhed i boliger, CISBO, således at forskningen omsættes og gøres tilgængelig som ny viden og redskaber. Filmene vil fortælle historien om forskning i relation til mennesker og sundhed – fordi et dårligt indeklima har negative konsekvenser for indlæring, produktivitet og trivsel og hvert år fører til alvorlige sundhedsproblemer for mange danskere.

Kontrol og forebyggelse af skimmelsvamp

DTU Byg vil med projektet forsøge at finde de årsager og betingelser, der fører til vækst af skimmelsvampe mellem den oprindelige væg og det opsatte isoleringsmateriale og foreslå løsninger, så skimmelsvampevækst kan forebygges.

Det skal undersøges, om det basiske miljø, der kan være i limfugen mellem den oprindelige væg og den opsatte isolering, er tilstrækkeligt til at forhindre skimmelsvampevækst, selv hvis fugtigheden i skillefladen kommer over de niveauer, der normalt betragtes som kritiske for skimmelsvampevækst. Endvidere vil de skimmelsvampearter, der findes i skillefladen, blive kortlagt med henblik på at bestemme deres toksiske potentiale.

EPD som konkurrenceparameter i bæredygtigt byggeri

EPD Danmark vil kortlægge, analysere og formidle svar på følgende tre spørgsmål:

Hvordan kan EPD/LCA bruges som konkurrenceparameter i bæredygtigt byggeri og renovering? (Fx i forhold til produktudvikling, produktionsoptimering, markedsføring, materialekrav i udbudsmateriale, genanvendelse og DGNB certificeringer)?

Hvordan kan produktspecifikke EPD’er bruges i LCA beregninger til at kvantificere forståelsen af cirkulær økonomi (Fx med fokus på genanvendelse)?

Hvordan er det i andre lande lykkedes at få gang i brugen af EPD’er og hvilken værdi har dette afstedkommet?

Ajourføring af byplanhåndbogen – arkitekt Arne Post har fået støtte til at ajourføre Byplanhåndbogen, som første gang blev udgivet i 2009 med støtte fra GI. Siden udgivelsen i 2009 er der sket en lang række større og mindre ændringer, herunder bl.a. regionernes ændrede rolle på planlægningsområde og ændret ministeriel placering af planområdet, der kræver ændring af bl.a. det indledende afsnit om plansystemet. Ved Folketingets vedtagelse den 1. juni 2017 af en ny planlov og efterfølgende udsendelse af en række vejledninger mv., er der sket væsentlige ændringer. Det øger behovet for et opslagsværk, der kan lette adgangen til et kompliceret plansystem.

Copenhagen Architecture Festival CAFx

Copenhagen Architecture Festival har fået støtte til festivalen i 2018.

Festivalen afholdes i perioden d. 3.-16. maj for femte gang i byerne København, Aarhus og Aalborg, som altid med et offentligt program af både udstillinger, seminarer, guidede ture, debatarrangementer, foredrag og en hel masse film- og debatvisninger med gæster fra ind- og udland.

Relateret indhold