GI støtter yderligere otte udviklingsprojekter

Forskning, formidling, kurser og forsøgsprojekter er blandt ingredienserne i en stribe projekter, som har fået støtte fra Grundejernes Investeringsfond.
Grundejernes Investeringsfond har efter seneste bestyrelsesmøde givet tilsagn om støtte til yderligere otte projekter. Pressefoto.
Grundejernes Investeringsfond har efter seneste bestyrelsesmøde givet tilsagn om støtte til yderligere otte projekter. Pressefoto.

Digitalisering af ejendomsbranchen – Ejendom Danmark

Ved hjælp af analyser, videndeling og netværk – og ved at skabe overblik over tilgængelig og relevant teknologi for service og administration af ejendomme – skal dette projekt skabe rum for øget anvendelse af digitale løsninger. Den øgede digitalisering skal stimulere områderne: service og administration af ejendomme, kommunikation mellem ejer og lejer, bæredygtig renovering og vedligeholdelse af ejendomme. Øget digitalisering kan bidrage positivt til branchens klima- og miljøaftryk, effektivitet og kundeservice og dermed være en gevinst for samfundet generelt.

GI har støttet med 2,99 millioner kroner.

Skimmel.dk og nye forskningsprojekter om skimmelsvamp – Aalborg Universitet

Hjemmesiden skimmel.dk videreføres og en projektpakken sættes i værk. Skimmel.dk hjælper boligorganisationer og beboere med beredskab på skimmelsvamp-området, samlet og relevant formidling af viden, kvalificeret og upartisk rådgivning til driftspersonale og beboere samt formidling ny- og eksisterende viden på området.Projektpakken består af kommunikationsprodukter rettet mod beboere og driftspersonale via skimmel.dk samt en svartjeneste for alle med eksperter der kan besvare spørgsmål i relation til skimmelsvampevækst i boliger.

GI har støttet med 3,05 millioner kroner.

Vinterakademi 2021-23 – Concito

Op til 40 unge studerende kan tilmelde sig et ugelangt akademi, hvor de undervises med udgangspunkt i den nyeste viden og forskning inden for byggeriet. Der er fokus på bygningers bæredygtighed, byens sociale funktion og arbejdet med at optimere, energieffektivisere og transformere det eksisterende byggeri.

GI har støttet med 1,23 millioner kroner.

Indvendig efterisolering og test metode – Egen Vinding & Datter samt DTU Byg

Kan det lade sige gøre at efterisolere f.eks. ældre murstensbygninger og nye facader af tykke murstensmure, med organiske, cellulosebaserede isoleringsmaterialer, uden anvendelse af dampspærre og uden et ventilerende hulrum bag ydervæggen? Det spørgsmål søges besvaret. Hvis det lykkes kan det føre til en enklere konstruktion ved indvendig efterisolering uden den byggefagligt krævende montering af dampspærre.

GI støtter med 550.000 kroner.

Værdiskabende nedrivninger – Værdibyg

Hvordan kan nedrivningsprocessen planlægges og gennemføres hensigtsmæssigt og værdiskabende. Det skal belyses gennem temamøde- og workshopforløb, som skal munde ud i 2-3 best-practice vejledninger, der adresserer centrale udfordringer i nedriv-ningsprocessen. Arbejdet bygger videre på tre vejledninger om den værdiskabende nedrivningsproces: “Miljøkortlægning og nedrivning”, “Udbud af nedrivningsopgaver” samt “Cirkulær nedrivning”.

GI støtter med 988.000 kroner.

Optimeret styrkemåling i murværk – TI

Teknologisk Institut videreudvikler X-bor-metoden så den udover at fastlægge murværkets styrke, også kan bruges til at fastlægge mørtels elasticitetsmodul, som er et mål for mørtlens stivhed. X-bor metoden anvendes til at måle styrken i ældre murværk, når der eksempelvis skal opsættes altaner på ældre bygninger eller laves større vinduesåbninger. Teknologisk Institut har 10 års erfaring med x-bor metoden og har erfaret, at metoden undervurderer mørtlens stivhed i murværket (elasticitetsmodulet), hvilket kan betyde meromkostninger ved renovering. Ved at etablere en sammenhæng mellem de målte styrker med x-bor metoden og elasticitetsmodulet, forventes renovering af murværk generelt at kunne gøres billigere.

GI støtter med 200.000 kroner.

Lærebog: Teknik og arkitektur/Bedre byggeskik – Kunstakademiets Arkitektskole

Fagpublikationen ‘Teknik og arkitektur – mod en bedre byggeskik år 2000’ skal nu opdateres og genudgives. Det faglige indhold trækker på den store viden, som blev opbygget på Kunstakademiets Arkitektskole gennem mange år op til år 2000. KADK og Arkitektforeningen har begge iagttaget et tydeligt behov for lærebøger og undervisningsmateriale, der vedrører byggeteknik som inspirationskilde og arkitektonisk virkemiddel, og som er rettet imod at inddrage byggetekniske overvejelser i de tidlige faser af skitseringen uanset om det er ny- og renoverings-byggeri.

GI støtter med 497.000 kroner.

Digitalt undervisningsmateriale om bæredygtighed mv. til tømrerlærlinge – Skive College

Udvikling og afprøvning af digitale undervisningsmaterialer til undervisningen i bæredygtige bygningsrenoveringsopgaver på tømreruddannelsen i Skive. Konceptet vil efterfølgende kunne tilbydes til anvendelse på byggeriets andre byggeuddannelser.

GI støtter med 555.000 kroner.

Relateret indhold