Direktør fortsætter i spidsen for Bolig- og Planstyrelsen

Siden Bolig- og Planstyrelsen blev oprettet i januar i år, har Sigmund Lubanski været konstitueret direktør. Han er nu tiltrådt som direktør - og udset til at arbejde for et mere sammenhængende Danmark.
Bolig- og Planstyrelsen har mange forskellige opgaver, der har betydning for et sammenhægende Danmark - samt varetage statens interesser og aftaler på Christiania. Foto: Gettyimages.
Bolig- og Planstyrelsen har mange forskellige opgaver, der har betydning for et sammenhægende Danmark - samt varetage statens interesser og aftaler på Christiania. Foto: Gettyimages.

– Danmark skal hænge bedre sammen. Det står højt på regeringens dagsorden, og Bolig- og Planstyrelsen spiller en vigtig rolle for at få det til at lykkes. Jeg er meget tilfreds med, at Sigmund Lubanski nu fortsætter på posten og ser frem til at fortsætte samarbejdet, siger indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek om ansættelsen af Sigmund Lubanski som direktør.

Bolig- og Planstyrelsen ligger under Indenrigs- og Boligministeriet og blev oprettet i forbindelse med, at ministeriet blev etableret. Styrelsen har ansvar for en bred vifte af opgaver inden for bl.a. bolig-, bygge-, plan- og landdistriktsområdet og bidrager derved til at udvikle et stærkt og sammenhængende Danmark.

– Bolig- og Planstyrelsen har ansvar for en række opgaver med stor betydning for udviklingen af et sammenhængende Danmark, et velfungerende boligmarked og et sikkert, effektivt og bæredygtigt byggeri. Det er vigtige og meningsfulde opgaver, som jeg glæder mig til at udvikle og eksekvere sammen med styrelsens dygtige og engagerede medarbejdere i København og Nykøbing Falster. Jeg ser også frem til et fortsat godt og tillidsfuldt samarbejde med styrelsens mange interessenter, siger Sigmund Lubanski.

Inden direktørposten i Bolig- og Planstyrelsen kom Sigmund Lubanski fra Erhvervsstyrelsen, hvor han var vicedirektør fra 2017.

Han er 58 år og uddannet cand.scient.soc. fra Roskilde Universitet.

Planloven, landdistrikterne, byggeriet, boligmarkedet og Christiania

Under Bolig- og Planstyrelsen hører fire overordnede arbejdsområder:

– Planloven, sommerhusloven mv., der skal sikre en helhedsorienteret planlægning for anvendelsen af landets arealer, hvor de forskellige arealinteresser afvejes og tilgodeses. Administration og udvikling af planloven sigter mod at give borgere, kommuner og virksomheder gode rammer for at skabe lokal udvikling under hensyntagen til miljø, natur og landskab.

– Landdistrikterne og de små øsamfund, som skal være attraktive at bo og leve i. Administration af den nationale landdistriktspulje og EU-ordningerne LAG og FLAG støtter aktiviteter, der fremmer erhvervsudvikling og gode levevilkår i landdistrikterne og på småøerne.

– Byggeriet, der skal være effektivt, sikkert og bæredygtigt. Med særligt byggeloven og bygningsreglementet arbejder styrelsen for, at bygherrer og byggebranchens virksomheder opfører og renoverer bygninger, der er sunde, sikre, klimavenlige og til at betale.

– Boligmarkedet, som skal være i balance i hele Danmark. Styrelsen arbejder med udvikling, effektivisering og regulering af den almene boligsektor for dermed at sikre blandede by- og boligområder med gode boliger i hele landet, som er til at betale for både unge, ældre og familier. Styrelsen bidrager også til nedbrydning af parallelsamfund ved for eksempel monitorering, analyser og opfølgning på udviklingsplanerne for særligt udsatte boligområder.

– Desuden har Bolig- og Planstyrelsen ansvar for en række opgaver i relation til Christianiaområdet, hvor opgaverne består i at varetage statens ejerskab til bygninger og arealer på området og sikre udvikling, implementering og overholdelse af aftaler mellem staten og Fonden Fristaden Christiania med henblik på fortsat udvikling af området.

Foruden de ovenstående arbejdsområder varetager styrelsen en række opgaver for Indenrigs- og Boligministeriets demokratiområde. Det drejer sig blandt andet om administrationen af en ansøgningspulje til valgbusser som brevstemmesteder og en ansøgningspulje til borgerrådgivning.

Relateret indhold