De tekniske skoler slipper for besparelser

Det berygtede omprioriteringsbidrag, der pålægger erhvervsskolerne at spare 2 procent om året, er dødt.
Den danske deltager i bygningssnedkeri ved EuroSkills 2018, Justian Raahauge. Arkivfoto: Emil Filtenborg.
Den danske deltager i bygningssnedkeri ved EuroSkills 2018, Justian Raahauge. Arkivfoto: Emil Filtenborg.

Over de næste fire år skulle de danske erhvervsskoler spare 1,3 milliarder kroner, men det krav er nu blevet fjernet, og det vækker glæde rundt om i landet.

Blandt andet udtrykker Danske Erhvervsskoler- og Gymnasiers direktør Lars Kunov begejstring i en pressemeddelelse.

– Det har afgørende betydning for erhvervsskolernes mulighed for at udbyde attraktive erhvervsuddannelser, at de kan se frem til økonomisk ro de næste fire år. Derfor er vi meget tilfredse med, at Dansk Folkeparti har sikret, at omprioriteringsbidraget droppes på erhvervsuddannelserne, siger Lars Kunov.

Han håber dog også, at regeringen også kan finde penge til at fjerne omprioriteringsbidraget på resten af uddannelsesområdet.

Udsultning taget af bordet

Også i SMVdanmark, det tidligere håndværkerråd, er der godt humør at spore. Udsultningen af erhvervsuddannelserne er taget af bordet, som SMVdanmark siger.

– Vi er lettede over, at fornuften nu råder på Christiansborg. Vi har længe arbejdet for at få investeret mere i Danmarks fremtidige faglærte, og dette sikrer dem et bedre uddannelsesforløb, siger chefkonsulent i SMVdanmark, Dorte Kulle.

Hun bakkes op af Tekniqs underdirektør Tina Voldby.

– Det er en meget positiv nyhed for erhvervsuddannelserne og et tydeligt tegn på, at regeringen og Dansk Folkeparti tager udfordringen med at sikre den fremtidig strøm af faglært arbejdskraft alvorligt, siger Tina Voldby

Relateret indhold