Rambøll Fonden uddeler for første gang ‘Flemming Bligaard-legatet’, der er opkaldt efter Rambølls tidligere administrerende direktør, som netop er stoppet som formand for Rambøll Fonden.
I år gives Flemming Bligaard-legatet til en forsker, hvis arbejde giver ekstraordinære bidrag til udvikling af bæredygtige løsninger inden for feltet byggeri og cirkulær økonomi.
Prisen skal være med til at udvikle og implementere cirkulær økonomi endnu stærkere på byggeområdet. Ansøgeren skal have dokumenterede forskningsresultater inden for et eller flere af disse områder:
1. Udvikling af værktøjer og metoder til videnskabsbaserede livscyklusanalyser og ressourceeffektivitet inden for byggeri.
2. Optimering af ressourceeffektivitet ved design af bærende strukturer
3. Udvikling af “design til dekonstruktion”
4. Forbedring af bygningers tilpasningsevne og holdbarhed
5. Analyse af barrierer, nye forretningsmodeller, værdikæder og værdiskabelse.
Samfundssind i højsædet
Flemming Bligaard Pedersen har de seneste 44 år i Rambøll været med til at udvikle virksomheden til en international vækstsucces med nu 16.500 ansatte.
Rambøll Fondens formand, Robert Arpe, siger om sin forgænger på posten:
– Med Flemming Bligaard-legatet ønsker vi at anerkende en forsker, der tidligt i sin karriere er med til at fremme bæredygtig udvikling på ingeniør-, arkitektur- og/eller rådgivningsområdet – og som gør en forskel for samfundet, siger han og fortsætter:
– Netop det med samfundssindet er en stærk del af Rambølls kultur og har også i høj grad karakteriseret virksomheden, mens Flemming Bligaard har været formand, siger Robert Arpe.
Ansøgningsfristen er 15. september 2020 og interesserede kan læse yderligere om kriterierne og, hvordan der søges på Rambøll Fondens hjemmeside.