Om Building Green
- – Årlig grøn byggemesse i Forum i København.
- – Første gang afviklet i 2011.
- – Building Green Aarhus afvikles 29.-30. marts 2017.
- – Building Green i Forum afvikles 1.-2. november 2017.
Der er lagt op til netværksbygning og vidensdeling på højt fagligt niveau, når bæredygtighedseventen Building Green i år for første gang afvikles to steder i Danmark.
Ifølge Henrik Ulander, adm. direktør for Insight Events, der står bag Building Green, kan besøgende og udstillere på eventen i Aarhus den 29. og 30. marts se frem til både lokale og internationale indlægsholdere af høj klasse.
… den omstændighed at Aarhus som by og område har løftet sig markant inden for bæredygtighed i forhold til Danmark som helhed.
Adm. direktør Henrik Ulander Insight Events
Henrik Ulander glæder sig ikke mindst over, at det er lykkedes at få den internationale stjernearkitekt Antoine Chaaya til Jylland. Han er partner og bestyrelsesmedlem i den italiensk-franske tegnestue Renzo Piano Building Workshop (RPBW), der er verdenskendt for ikoniske bygningsværker som kunst- og kulturinstitutionen Pompidou-centeret i Paris og den 72 etager høje, sylespidse London-skyskraber The Shard. Antoine Chaaya er en af hovedkræfterne bag masterplanen for genskabelsen af Potzdamer Platz i ingenmandslandet fra den kolde krig i Berlin.
– Vi oplever stor positiv interesse fra de internationale profiler, vi har inviteret til Building Green i Aarhus. Vores event er godt i gang med at manifestere sig som en international begivenhed indenfor bæredygtighed. Vi oplever, at den ses som eksponent for en voksende trend, nemlig den skandinaviske helhedsprægede tilgang til bæredygtighed, siger Henrik Ulander.
Stor lokal opbakning
Endnu er hele programmet for Building Green i Aarhus ikke faldet på plads, men der er stor lokal opbakning i den arkitektur- og byggestærke by.
Således er Morten Schmidt, medgrundlægger af schmidt hammer lassen architects, og Rune Kilden, by- og ejendomsudvikler kendt for blandt andet Lighthouse-projektet i den nye havnefrontbydel Aarhus Ø, blandt hovedtalerne.
Henrik Ulander ser frem til at gøre Building Green mere tilgængelig for jyder og fynboer, der sidste år udgjorde omkring en tiendedel af de besøgende på eventen i København.
– I betragtning af hvor meget der sker på bæredygtighedsfronten vest for Storebælt, har vi ikke været tilfredse med den andel. Derfor har det også ligget i kortene, at vi skulle etablere Building Green der, og mange strømpile har sendt os i retning af Aarhus. Blandt andet den centrale beliggenhed og den omstændighed at Aarhus som by og område har løftet sig markant inden for bæredygtighed i forhold til Danmark som helhed, siger Henrik Ulander.
Han peger også på valget til europæisk kulturhovedstad i 2017 og en høj byggeaktivitet i byen som gode grunde til at vælge Aarhus som ramme for Building Green.
Den københavnske udgave af Building Green har været afholdt siden 2011 i messe- og udstillingscenteret Forum. I år finder den sted 1. og 2. november.
Borgmester Jacob Bundsgaard står for åbningen af Building Green i Aarhus den 29. marts. Eventen foregår over to dage.