Boligjob-forlig sikret af Alternativet

Mandag eftermiddag kunne den nye regering lukke det første forlig - den lovede Boligjobordning fortsætter.
Skatteminister Karsten Lauritzen har i dag samlet et bredt forlig om genindførelse af Boligjobordningen. Pressefoto.
Skatteminister Karsten Lauritzen har i dag samlet et bredt forlig om genindførelse af Boligjobordningen. Pressefoto.

Knap havde den ny skatteminister Karsten Lauritzen sat sig til rette bag ministerskrivebordet, før han kunne afsløre, at regeringen har samlet flertal for en fortsættelse af Boligjobordningen, som jo var et løfte fra Lars Løkke Rasmussen under og før valgkampen.

Efter hvad Dagens Byggeri erfarer, bliver ordningen fra 2014 genindført og kommer til at gælder frem til årsskiftet. Herefter får ordnngen en mere grøn profil – men den bliver til gengæld gjort permanent.

Det er ikke bare godt for byggeriet, det er godt for hele Danmark, og vi glæder os over at en meget bred forligskreds så hurtigt har realiseret Dansk Byggeris store ønske.

Adm. direktør Lars Storr-Hansen Dansk Byggeri

Forliget er forhandlet på plads med De Konservative og Dansk Folkeparti, mens Liberal Alliance står uden for. Flertallet er dog blevet sikret takket være støtte fra både SF og Alternativet.

– Det er lykkedes at sørge for, at den nye BoligJobordning, fremover vil være øremærket klima- og energiforbedringer, og det er vi yderst tilfredse med, siger finans- og skatteordfører for Alternativet, Josephine Fock, om den netop indgåede aftale om en nyt grønt håndværkerfradrag.

Blåt skal trækkes mod grønt

Alternativet har med SF sat et tydeligt grønt aftryk på BoligJobordningen, idet fradraget for de typer af arbejder, der ikke har et grønt sigte er blevet fjernet. Dermed bliver den nye BoligJobordning i både 2016 og 2017 en grøn ordning, der giver fradrag for arbejder på energi- og klimaforbedringer.

– Vi har som mål og ambition at trække den blå regering i en grøn, bæredygtig retning, og at det kan lykkes, er den nye, grønne BoligJobordning nu blevet første eksempel på, siger Josephine Fock og fortsætter:

– Ordningen er landet på en sådan vis, at den fremover vil bevæge Danmark i en klimamæssig bæredygtig retning. Samtidig understøtter den jo de grønne initiativer nedefra, hvorved borgerne – og her altså både boligejerne og -lejerne, hvilket er vigtigt – faktisk er med til selv at tage ansvar for en bæredygtig omstilling af Danmark, tilføjer Josephine Fock.

Byggeriets organisationer tager umiddelbart godt imod forliget.

– Det er ikke bare godt for byggeriet, det er godt for hele Danmark, og vi glæder os over at en meget bred forligskreds så hurtigt har realiseret Dansk Byggeris store ønske om en fortsættelse af ordningen, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri, i en kommentar til forliget.

Også til lejere

Lars Storr-Hansen understreger, at netop BoligJobordningen har vist sig at være effektiv mod sort arbejde, har bidraget til at sikre grønne investeringer i boligen og har været meget velkommen i yderområder. Hertil kommer, at der er skabt mange praktikpladser oven i de 4-5.000 job, som Dansk Byggeri har beregnet, at ordningen har leveret hidtil.

Ifølge det forlig der nu er indgået, skal ordningen fortsætte efter de samme regler, som var gældende før ordningen ophør. Men det er herefter planen, at ordningen gradvist skal ændres i en mere grøn retning, og at ordningen efter 2015 også vil kunne benyttes af lejere.

Relateret indhold