3,7 ud af 6 stjerner til “Kartellet”

Bedømmelsen kunne tyde på, at kvinderne er mere vilde med Anders W. Berthelsen end mændene.
Her er filmens hovedperson, spillet af Anders W. Berthelsen, kommet i klammeri med kartellets pitbull, spillet af Jesper Lohmann. Foto: Martin Dam/Nordisk Film.
Her er filmens hovedperson, spillet af Anders W. Berthelsen, kommet i klammeri med kartellets pitbull, spillet af Jesper Lohmann. Foto: Martin Dam/Nordisk Film.

Fagbladsgruppen, der udgiver Dagens Byggeri og en række andre medier inden for byggeriet og landbruget, var mandag aften en tur i biografen for at se “Kartellet”, Charlotte Sachs Bostrups nye spillefilm, som handler om korruption og ulovlige prisaftaler i byggebranchen.

Efter filmen fik alle Fagbladsgruppens medarbejdere lov til at “anmelde” filmen ved at skrive et par linjer om den samt bedømme den på en skala fra én til seks stjerner.

Bedømmelsen afslørede, at kvinderne var mere vilde med filmen end mændene. For mens vores kvindelige medarbejdere gav “Kartellet” 4,25 stjerner i snit, nøjedes deres mandlige kollegaer med en gennemsnitlig vurdering på 3,0 stjerner. Filmens samlede karakter blev 3,7 stjerner.

Nedunder kan du læse, hvad nogle af vores “anmeldere” har skrevet om “Kartellet”.

Seerne om filmen

– Filmen sætter selvfølgelig historien på spidsen, men formår ikke at holde spændingen intakt gennem de cirka 100 minutter, den varer. Anders W. Berthelsen er skuffende som hovedrolleindehaver og alt for forudsigelig hele vejen igennem.

– Realistisk, barsk og super film om den “lille” mand mod systemet. Han bliver presset fra alle sider – arbejde, kone, børn og hans far. Mange ville bukke under, lagt før han gjorde det!

– En alt for kort film, hvor der sker for lidt i forhold til, hvad man forventer af en film, der stiller spørgsmål ved et problem, man ved, der er i samfundet.

– En rigtig god film, hvor man flere gange tænker – har det virkelig fundet sted, og finder det stadig sted?

– Filmen var egentlig god, men ikke en top-klasse film. Ret depri, men også meget informerende. (Og skræmmende!)

– Spændende og forholdsvis medrivende, men undertiden lidt for forudsigelig, og karaktererne er lidt for stereotype. Og selv om der sikkert er foregået noget, der mindre meget om de sager, som vi ser i filmen, er jeg alligevel lidt skeptisk over for sandhedsværdien. Jeg tror ikke, det er et billede, der passer på licitationer i almindelighed.

Relateret indhold