2015 har været et år i klimaets tegn for NCC

NCC i Danmark har oplevet stigende efterspørgsel på bæredygtige løsninger i 2015 - en tendens som koncernen forventer vil fortsætte. Et klart signal om, at hele vores branche kommer til at spille en voksende rolle i den nødvendige, grønne omstilling i samfundet, mener NCC.
Klimaet fylder meget hos NCC, der mener, at bygge-og anlægsbranchen er en del af løsningen på de massive klimaudfordringer, verden står over for. Foto: Sten Jansin/NCC.
Klimaet fylder meget hos NCC, der mener, at bygge-og anlægsbranchen er en del af løsningen på de massive klimaudfordringer, verden står over for. Foto: Sten Jansin/NCC.

Dagens Byggeri har spurgt en række centrale personer inden for byggebranchen om en status over 2015 og indsatserne i 2016. Direktør Palle Bjerre Rasmussen, NCC i Danmark, hæfter sig især ved klimaudfordringerne.

– I NCC er det klart vores opfattelse, at bygge- og anlægsbranchen er en del af løsningen på de massive klimaudfordringer, verden står over for. Det ses blandt andet af, at 40 procent af energiforbruget og CO2-udledningen i den vestlige verden stammer fra bygninger samtidig med, at vores branche står for 30 procent af affaldsproduktionen. Derfor er der meget at hente her. Det forpligter os til at udvikle nye, innovative og bæredygtige løsninger til kunderne – og det mener jeg med rette, man kan sige, at vi har gjort, siger han.

Vi bruger i dag VDC på 85 procent af alle vores totalentrepriser og min forventning er, at digitaliseringen helt grundlæggende vil forny vores branche.

Direktør Palle Bjerre Rasmussen NCC i Danmark

Pioner-muligheder

Koncernens både private som offentlige kunder stiller i stigende grad krav om bæredygtige produkter. Det har i 2015 givet NCC mulighed for at være pionerer på en række områder:

– Vi har bygget de første Svanemærkede boliger i Danmark og den første platin-belønnede kontorbygning under DGNB-certificeringen, vi har anlagt Danmarks første klimavej med bortledning af regnvand og vi er i gang med at skabe Københavns største drikkevandsbassin, siger Palle Bjerre Rasmussen.

Digitalisering er et afgørende redskab til at kunne levere disse bæredygtige projekter. NCC har efter fem års brug af VDC (Virtual Design Construction) fået stor praktisk erfaring med, hvordan digitale processer både internt og sammen med kunder, rådgivere og leverandører kan skabe værdi.

– Vi bruger i dag VDC på 85 procent af alle vores totalentrepriser og min forventning er, at digitaliseringen helt grundlæggende vil forny vores branche. Og det går stærkt. I december testede vi VR-briller (Virtual Reality), hvor man kan tage en rundtur i en bygning, før den er bygget. I dag er vi i gang med at bruge VR-briller på flere projekter, fortæller direktøren.

Øget specialisering

I NCC trådte en ny struktur og strategi i kraft ved årsskiftet.

– Det betyder, at NCC bliver en ‘ægte’ nordisk koncern, og at forretningen i Danmark får et stærkt bagland at trække på, så vi fremover for eksempel kan byde på de helt store bygge- og infrastruktur projekter. Vi vil også øge vores specialisering, så vi i endnu højere grad kan opfylde kundernes ønsker. NCC havde et rigtig godt 2015 – vi har et klart mål om at forsætte den lønsomme vækst i 2016, fastslår Palle Bjerre Rasmussen.

Relateret indhold