Miljøminister Magnus Heunicke og Kystdirektoratet går nu ind i arbejdet med at sikre Nyborg mod truslen fra oversvømmelser.
Det sker som led i arbejdet med statens Klimatilpasningsplan I, hvor staten vil samarbejde med udvalgte kommuner i Danmark om at klimasikre områder, som står over for komplicerede udfordringer med oversvømmelser.

60 milliarder til håndtering af regnvand de næste 75 år
I Nyborg truer fremtidige stormfloder både kritisk infrastruktur og industriområder. Bl.a. kan vand ved en stormflod trænge ind på området omkring Storebæltsforbindelsens indløb, som er knudepunkt for både vej- og baneforbindelsen til for bil- og togtrafikken mellem Øst- og Vestdanmark.
I yderste konsekvens kan det lamme trafikken og have alvorlige miljømæssige konsekvenser for både byen og det omkringliggende natur- og havmiljø, lyder det fra Miljøministeriet.
Derfor indleder staten nu et toårigt samarbejde med Nyborg Kommunes om de konkrete udfordringer, som byen står over for.
Faglig bistand og vejledning fra eksperter
– Nyborg Kommune er truet af oversvømmelser, der kan lamme kritisk infrastruktur og medføre store skader på miljøet. Derfor har vi fra statens side udpeget Nyborg Kommune i den nationale risikokortlægning som særligt truet af oversvømmelser, siger miljøminister Magnus Heunicke.

Klimatilpasning og strandø: Overvejer 285 mio. kroners fremtid for Rungsted Havn
– Vi har også vurderet, at det er et område, hvor vi fra statens side vil tilbyde konkret faglig bistand og vejledning fra eksperter. Det skal hjælpe Nyborg Kommune i arbejdet med at sikre byen mod vandet, som også er i national interesse, da det er et knudepunkt for både vej- og baneforbindelsen mellem Øst- og Vestdanmark.

Ingeniørerne er klar til mere klimatilpasning, men: ”Kommunerne tøver”
Borgmester i Nyborg Kommune, Kenneth Muus, udtaler:
– Når stormfloden rammer Nyborg, er der stor risiko for oversvømmelser – både i byen og langs kysten, men også for, at trafikken på tværs af Storebælt lammes. Derfor skal vi gøre alt for at sikre og tilpasse vores by til meget mere vand – en opgave, som det er nødvendigt, at stat og kommune arbejder sammen om.
– I fællesskab skal vi finde de bedste løsninger, og det skal ske hurtigt. Derfor er jeg glad for den aftale, vi nu har indgået, som giver os vigtig viden og vejledning på vejen mod en konkret plan for klimasikringen i Nyborg, siger han.