Bæredygtighed i praksis: To virksomheder vil deles om én ESG-medarbejder

To håndværksvirksomheder ryster posen for hvordan ’man’ gør. De vil sammen ansætte en ESG-medarbejder til bl.a. implementering af lovkrav, ESG-rapportering og konkrete bæredygtighedstiltag.
to mænd giver hånd foran hver deres varebiler med firmareklame på siden
ESG-chef hos Christiansen & Essenbæk, Jesper Løvkilde (tv.), og direktør for bæredygtig forretningsudvikling hos Snedkermester Arne Pedersen, Christen Jensen, er blevet enige om at ansætte en ESG-medarbejder sammen.

Den ene virksomhed holder til i Greve og leverer tømrer- og snedkerarbejde til bl.a. boligselskaber og erhvervskunder. Den anden har hovedkontor i Glostrup, er en fondsejet entreprenørvirksomhed og leverer services indenfor betonrenovering, beton og muret byggeri.

Begge har de ambitioner om at styrke deres bæredygtighedsarbejde. Ingen af dem har dog et ønske om at ansætte en specialist på fuld tid.

Læs også

Greenwashing kan koste op til 4 % af årlig omsætning

Det har de nu fundet råd for; virksomhederne Snedkermester Arne Pedersen, der har mere end 270 ansatte, og fondsejede Christiansen & Essenbæk, der beskæftiger mere end 200 medarbejdere. De har valgt at ansætter en medarbejder, der skal arbejde på tværs af begge virksomheder. Med ESG-rapportering, implementering af lovgivningskrav og udvikling af konkrete bæredygtighedstiltag.

Kan løse opgaven sammen

Derudover vil de to virksomheder samarbejde om fælles leverandører, f.eks. konsulent- og systemløsninger. Derved sikrer de, at implementeringen af bæredygtighedstiltag bliver både økonomisk og praktisk forankret i begge organisationer.

Læs også

Betonentreprenørs nye ESG-chef vil forene vækst og bæredygtighed

Det fortæller ESG-chef hos Christiansen & Essenbæk, Jesper Løvkilde, der blev ansat i oktober. Han er gennem årene gået fra professionel relation over venskab og nu altså til et strategisk samarbejde med direktør for bæredygtig forretningsudvikling hos Snedkermester Arne Pedersen, Christen Jensen.

– Christen og jeg har i årevis sparret med hinanden om alt fra strategi til praktiske løsninger. Vi stod begge med et behov for at få flere ressourcer til ESG-arbejdet – og pludselig stod det klart: Hvorfor opfinde den dybe tallerken to gange, når vi kan løse opgaven sammen.

ESG sker ude på byggepladsen

Med den fælles medarbejder vil virksomhederne kunne skabe en ny type partnerskab. Hvor samarbejdet ikke kun handler om vidensdeling på ledelsesniveau, men også om at få tingene til at fungere i praksis.

– Det er nemt at arbejde strategisk med bæredygtighed – den reelle test sker ude på byggepladsen og på rapporteringsområdet, siger Christen Jensen.

Læs også

Entreprenør med over 200 ansatte gør klar til større hovedentrepriser

Med samarbejdet ønsker de to virksomheder også at vise, hvordan virksomheder kan tænke nyt i arbejdet med bæredygtighed.

Ved at udnytte synergierne mellem deres ekspertområder inden for beton- og tømrerbranchen skaber de en model, hvor ressourcerne udnyttes optimalt – og hvor bæredygtighed ikke kun er et strategisk mål, men en praktisk realitet i hverdagen.

Relateret indhold