Vejle får et nyt erhvervsområde nær E45

Et cirka 300.000 kvadratmeter nyt erhvervsområde vil skyde op på markerne omkring den nye motorvejsafkørsel 61b Vejle syd.
Erhvervsbygningerne består af stangbebyggelser bundet sammen to og to, på forskellig vis. Visualisering: Rum.
Erhvervsbygningerne består af stangbebyggelser bundet sammen to og to, på forskellig vis. Visualisering: Rum.

Om byggeriet

  • – 165.000 kvadratmeter byggeri
  • – Bygherre: Udviklingsselskab Bruun udvikling
  • – Entreprenør: Erling Jensen
  • – Totalrådgiver og ingeniør: OBH Gruppen
  • – Arkitekt: Rum

Vejle Kommune og det århusianske udviklingsselskab Bruun Udvikling er gået sammen om at udvikle det cirka 300.000 kvadratmeter store erhvervsområde, der er reserveret til større bygningsanlæg inden for logistik, produktion samt domicilbyggeri for virksomheder, der har gavn og nytte af nærheden til motorvejsnettet.

Siden den nye motorvejsafkørsel har området været et fokusområde. Området er interessant, fordi det ligger nær motorvejen og i umiddelbar forlængelse af det erhvervsområde, der er der i forvejen. Det skriver arkitektfirmaet Rum i en pressemeddelelse.

Rum udvikler lokalplanen sammen med konsortiet, der består af Erling Jensen, OBH Gruppen og Bruun Udvikling. Når den nye erhvervsby ved Vejle S realiseres, skal der opføres 165.000 kvadratmeter byggeri.

Et grønt bælte ud mod motorvejen

Byggeriet tager udgangspunkt i det eksisterende terræn ved etablering af naturlige plateauer. Området begrønnes mellem bygningerne, og der etableres et grønt transparent bælte ud mod motorvejen. Servicefunktionerne placeres ved indkørslen til området, mens administrationsbygningerne står med udsigt over landskabet mod øst og direkte synlighed mod motorvejen.

Administrationsbygningerne er opbyggede som stænger sammenbundet to og to, på forskellig vis. Bygningerne varierer i facadeudtryk og materialer, med de løftede og slanke gavl som et gennemgående motiv.

– Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed. Virksomhederne får usædvanlig stor og god eksponering i området, der er planlagt som et arkitektonisk helstøbt erhvervskvarter, med en klar grøn strategi, hvor det naturlige terræn er integreret for at give et optimalt flow for virksomhederne, siger Anders Johansen, Arkitekt og partner i Rum.

Lokalplanen omfatter et areal på 276.000 kvadratmeter. Lokalplanen er i politisk proces og ventes vedtaget i efteråret 2019. Sideløbende med lokalplanprocessen udarbejdes planer med interesserede virksomheder. Det forventes, at det første byggeri påbegyndes i første kvartal 2020.

Overblik over bebyggelsesområdet, set fra syd-øst. Visualisering: Rum.
Overblik over bebyggelsesområdet, set fra syd-øst. Visualisering: Rum.

Relateret indhold