V2C og Cowi vinder byggeledelsen på Køge-hospital

V2C og Cowi har vundet konkurrencen om den samlede byggeledelse i forbindelse med opførelse og udvidelse af det nye universitetshospital i Køge.
V2C og Cowi skal stå for byggeledelsen på det nye Køge Universitetshospital, der opføres for Region Sjælland i perioden 2016-2022. Projektet er udviklet af et konsortium bestående af C. F. Møller, Alectia og Rambøll.
V2C og Cowi skal stå for byggeledelsen på det nye Køge Universitetshospital, der opføres for Region Sjælland i perioden 2016-2022. Projektet er udviklet af et konsortium bestående af C. F. Møller, Alectia og Rambøll.

Opførelsen og udvidelsen af det nye universitetshospital i Køge er et projekt til fire milliarder kroner, som skal stå klar i 2022, og det bliver V2C og Cowi, der skal stå for byggeledelsen på projektet.

– Vi er selvfølgelig stolte over, at V2C og Cowi løber med palmerne i konkurrencen om byggeledelsen på det store og ganske komplicerede byggeri af Køge Universitetshospital, og vi glæder os til som uvildige rådgivere at skulle stå for byggeledelse på det store nye universitetshospital, siger partner Lars Blaaberg fra V2C i en pressemeddelelse.

Byggeriet skal gennemføres uden afbræk i den løbende drift af Køge Sygehus.

Lars Blaaberg Partner, V2C

Opgaven omfatter ledelsen af samtlige bygge- og anlægsetaper, koordinering af levering/montering af udstyr, styring af økonomi og projektets tidsmæssige forhold samt koordinering af arbejdsmiljø og sikkerhed.

– Men derudover skal alle byggearbejderne koordineres på og omkring det eksisterende sygehus med henblik på at sikre en optimal indflytningstakt, og byggeriet skal gennemføres uden afbræk i den løbende drift af Køge Sygehus, siger Lars Blaaberg.

Håndplukkede medarbejdere

Peer Kisbye, der ligeledes er partner i V2C, fortæller videre, at det store byggeprojekt efter planen skal strække sig over en seksårig periode med opstart i 2016, og at byggeriet foruden to anlægsetaper på ca. 185.000 kvm og 1.900 p-pladser forventes udbudt i storentrepriser med tværgående entrepriser opdelt i forskudte etaper på mellem 2.000-50.000 kvm med en byggetid på mellem på 2-4 år.

– Ved at kombinere Cowis knowhow med V2C’s indsigt fra entreprenørverdenen opnår vi betydelige synergier, der i et uvildigt setup skaber et sikkert byggeforløb uden ubehagelige overraskelser for bygherren, og valget af vores tilbud på byggeledelsen af Køge Universitetshospital viser, at nytænkning betaler sig, siger Peer Kisbye.

Han pointerer, at det fælles hospitalsteam er sammensat af håndplukkede medarbejdere med stor erfaring på hver deres felt, og at udviklingen af den kommende byggeledelse i Køge især har haft fokus på at sikre rettidig håndtering af udfordringer, færrest mulige påvirkninger af driften på Køge sygehus, bygbarhed gennem en samprojekteringsfase samt etablering af et godt samarbejde gennem alle byggeriets faser.

Nyeste teknologier

– Udgangspunktet for vores opbygning af byggeledelsen er, at alle involverede med afsæt i mangeårig erfaring fra entreprenørbranchen allerede i samprojekteringsfasen sætter deres kompetencer i spil og gennem sparring med de projekterende rådgivere tilfører projektet uvildig entreprenørerfaring og kompetencer. Dermed opbygges en nødvendig, fælles platform for arbejdet, samtidig med at byggeledelsen opbygger stor viden om projektet, som den i det videre forløb kan agere ud fra, siger Peer Kisbye.

Byggeledelsen vil gøre brug af den nyeste teknologi – herunder 3D-modeller og BIM – til understøttelse af stadevurdering og tidsplanlægning, og målsætningen er at imødekomme – og gerne overtrumfe – Kvalitetsfondens forventninger og krav.

– Ligesom vi helt fra etableringen af et fælles hospitalsteam til udvikling af det endelige forslag til byggeledelsens virke og organisation har sat samarbejde i fokus, ser vi det som en af byggeledelsens primære opgaver at facilitere og formidle et gensidigt og konstruktivt samarbejde mellem alle byggeriets aktører, siger Lars Blaaberg.

Relateret indhold