Teglværksgrund forvandlet til 115 svanemærkede almene boliger

Mellem Lillerød og Blovstrød i Nordsjælland er de almene boliger netop taget i brug, og særligt naturen og områdets historie har sat sine spor i arkitekturen.
Trods projektets størrelse lykkedes det at færdiggøre etape et og to samlet og således aflevere projektet fire måneder før tid.

Ifølge Miljømærkning Danmark findes der i dag over 4.000 svanemærkede bygninger i landet, og det er mere end en femdobling på fem år.

Et af de nyeste byggeprojekter, der kan tilføjes til statistikken, er den almene boligforening Ved Skoven i Allerød Kommune, som består af 115 boliger og er opført af den nordjyske modulproducent Scandi Byg i en totalentreprise.

Boligerne er placeret nær Teglværksskoven, som har fået navn efter et stort teglværk, der tidligere lå i området, og naturen samt områdets historie som tidligere fabriksgrund har sat sine spor i arkitekturen af det nyopførte boligkvarter.

Læs også

Ny certificering: Svanemærker bygninger i drift

Det fortæller projektchef Ole Jan Ulrick Petersen, Lejerbo:

– De nye boliger er beklædt med træfacader, som skaber en forlængelse af den nærliggende skov. Mellem boligerne er der anlagt stier, som ligeledes er i træ, mens andre stier er med teglbelægning for at skabe en forbindelse til områdets historiske brugsanvendelse.

– Lejerbo Frederiksborg valgte at understrege vigtigheden af de naturlige omgivelser yderligere ved at få opført et svanemærket byggeri, som udover at vise, at der er taget grundig stilling til byggematerialerne, taler ind i klimadagsordenen, hvilket er vigtigt for både os og vores kunder.

Læs også

Se billederne: Arne Jacobsens ikoniske fabrik giver nu liv til hele kvarteret

Det var ikke givet på forhånd, at Ved Skoven skulle være et modulbyggeri, men Scandi Bygs modulløsning sikrede en hurtig byggeproces og en minimal påvirkning fra vejret under byggeriet.

– Modulbyggeriet har gjort det muligt at holde byggetiden nede, og den har samtidig været mere stabil, da byggeriet ikke har været afhængig af tørvejr på samme måde som et traditionelt byggeri, hvor alt foregår på byggepladsen, siger Ole Jan Ulrick Petersen.

Relateret indhold