Samler branchen: Byggefagligt netværk øger sit fokus på Østjylland

De er allerede mere end 300 medlemmer. Nu vil Byens Netværk samle flere, der kan styrke branchens videndelingen på tværs af landet. Ny netværksansvarlig skal arrangere mere i Aarhus-området.
Tre kvinder står op af en orange væg
Direktør Henriette Sofie Larsen (tv.), programleder Lisbet Fibiger og de to andre medarbejdere i sekretariatet får nu selskab af nyansatte netværks- og arrangementsansvarlig for Aarhus, Eva Elisabeth Østergaard (th.).

Byens Netværk

  • Blev stiftet under navnet Center for Byrenovering i 1995 som et forum for erfaringsudveksling på tværs af faggrænser
  • Har ca. 300 medlemsvirksomheder, som tæller arkitekter, ingeniører, entreprenører, bygherrer, leverandører, ejendoms- og udviklingsselskaber, advokater m.fl.
  • Et medlemskab giver alle medlemsvirksomheders medarbejdere adgang til arrangementer, netværksgrupper, studieture mv.
  • Sekretariatet har kontor i København – og er nu også til stede i Aarhus
  • Har medlemmer i hele landet
  • Finansieret udelukkende af medlemsvirksomhedernes kontingenter

Den 30 år gamle forening, Byens Netværk, der er et forum for erfaringsudveksling på tværs af faggrænser inden for byggeriet, udvider mod vest.

Foreningens sekretariat har alle årene holdt til i København. Men med 300 medlemmer fordelt over hele landet udvider netværket nu sit sekretariat med ansættelsen af Eva Elisabeth Østergaard. Hun er ansat i en nyoprettet stilling som netværks- og arrangementsansvarlig i Aarhus.

Læs også

Energispring 2.0 forventes at fordoble medlemstallet i Aarhus

Hun kommer med et solidt kendskab til særligt bæredygtig byudvikling. I sin nye stilling skal hun styrke og udvikle foreningens aktiviteter lokalt i Aarhus. I tæt samarbejde med sekretariatet i København. Fokus bliver på faglige arrangementer og netværksgrupper, der samler branchens aktører på tværs af fag og virksomheder.

Åbner for synergier på tværs

Byens Netværk får i Aarhus kontorplads hos Link Arkitektur, der er et mangeårigt og aktivt medlem af netværket. COO Lars Kirkegaard udtaler:

Foto fra en scene på Building Green med tre stående mennesker, der taler sammen foran et siddende publikum
Byens Netværk ved programleder Lisbet Fibiger deltog på Building Green Aarhus i april 2025. Her i dialog med adm. direktør Carsten Raundahl fra Raundahl & Moesby og partner og arkitekt Anne Sofie Buur Okkels fra Aart.

– Vi får meget ud af at mødes og erfaringsudveksle med vores branchekolleger i et forum som Byens Netværk. Det øger forståelsen for branchens forskellige fagligheder og åbner for synergier på tværs. Vi ser frem til at bidrage til den synergi lokalt i Aarhus.

Mere end 300

Netværket består allerede af mere end 300 bygherrer, arkitekter, ingeniører, entreprenører, udviklere, leverandører, advokater, organisationer og andre aktører indenfor byggeri og byudvikling. De mødes til faglige arrangementer og netværksaktiviteter for at indgå i dialog om byggeriets og branchens udvikling og udfordringer.

Flere kommuner, institutioner samt arkitekt-, ingeniør- og entreprenørvirksomheder med base i Aarhus og Østjylland har allerede fået øjnene op for den værdi, det byggefaglige netværk giver.

Læs også

Aarhus’ borgmester: Her skal man kunne bo hele livet, men det kræver en mere fleksibel boligmasse

Ambitionen er derfor at få endnu flere aktører med fra Vestdanmark, og samtidig styrke videndelingen på tværs af landet. Direktør i Byens Netværk, Henriette Sofie Larsen, siger:

– Tidens store dagsordener stiller stadig større krav til videndeling og samarbejde blandt de aktører, der er med til at præge fremtidens byudvikling. Derfor er der mere end nogensinde brug for netværk, der samler på tværs og bringer alle nuancer i spil.

Byggepladsbesøg på Irmahus

Byens Netværk afholder allerede en bred vifte af arrangementer – også i Aarhus. Her kan medlemmerne bl.a. komme på projektbesøg på nye eller transformerede byggerier, opleve nye byudviklingsområder eller deltage i aktuelle debatter.

Læs også

Stadsarkitekt: Transformationer skaber byer med lag af historie og identitet – og følelsen af at høre til

Konkret er der i Aarhus bl.a. planlagt et byggepladsbesøg på det BIG – Bjarke Ingels Group-tegnede Irmahus på Aarhus Ø den 8. maj.

Den 3. juni er der besøg på Bindesbøll-projektet. Her fortæller to af projektets parter – bygherren AAB og totalrådgiver og arkitekt Erik arkitekter – om processen med at omdanne det tidl. psykiatriske hospital i Risskov til almene boliger.

Relateret indhold