Sådan skal sikkerhedsdør testes

Den nye sikkerhedsyderdør RC3 fra Swedoor får en håndhændet behandling under Byggeri '16.
Swedoors nye sikkerhedsyderdør RC3 fik en grundig test dagligt under Byggeri '16. Foto: Kim Ebbesen.
Swedoors nye sikkerhedsyderdør RC3 fik en grundig test dagligt under Byggeri '16. Foto: Kim Ebbesen.

Der er tilsyneladende stor underholdningsværdi i ødelæggelse. Under Byggeri ’16 havde dørproducenten Swedoor som et festligt indslag valgt at lade en frivillig forsøge at skaffe sig adgang gennem Swedoors nye sikkerhedsyderdør RC3.

Den daglige begivenhed fik de besøgende til at stimle sammen i stort antal omkring den afspærring, der sikrede dør og fiktiv indbrudstyv arbejdsro.

En af de frivillige, der fik lov til at muntre sig, var Mikkel Foersom. Til dagligt er han salgschef i Stark i Randers, men torsdag under Byggeri ’16 udfyldte han – frivilligt – rollen som hårdtarbejdende indbrudstyv. Selvfølgelig korrekt påklædt i hvid heldragt, refleksvest, sikkerhedsbriller samt arbejdshandsker og korrekt udstyret med koben, hammer og en solid skruetrækker.

Æstetisk værdi

I mange år har man stort set kun haft sikkerhedsyderdøre i stål, men nu har Swedoor introduceret yderdøre i sikkerhedsklassen RC3 i en række dørmodeller i træ. Det åbner nye muligheder for de, som ikke er tilfreds med den æstetik, som en ståldør indebærer.

RC3 standarden betyder, at døren står imod en indbrudsforsøg i mindst fem minutter, hvor tyven aktivt bruger værktøj til at bearbejde den.

Hvordan udfordringen forløb, kan du se på Dagens Byggeris Facebookside.

Relateret indhold