Rejsegilde på 22 forskerboliger i Carlsberg Byen

Til næste år står 22 forskerboliger i Carlsberg Byen klar til at huse forskere fra både ind- og udland.
De 22 forskerboliger står klar til indflytning næste år. Visualisering: Praksis Arkitekter.
De 22 forskerboliger står klar til indflytning næste år. Visualisering: Praksis Arkitekter.

Der har netop været rejsegilde for de 22 forskerboliger i Carlsberg Byen, der fra 2016 kommer til huse lovende forskere fra ind- og udland, der i en periode er tilknyttet det danske forskningsmiljø. Boligerne kommer til at ligge lige ud til J.C. Jacobsens historiske have og i tæt sammenhæng med Campus Carlsberg og Bohrs Tårn.

I det sydøstlige hjørne af Carlsberg Byen er byggeriet af de 120 lejligheder i Bohrs Tårn og Humlehuset allerede i fuld gang, og nu er byggeriet af de 22 nye forskerboliger også begyndt at tage form, og byggeriet har nu nået sit højeste punkt.

Forskerboligerne binder på fin vis en del af bydelens historie sammen med fremtiden og tilfører samtidig et internationalt præg.

Jens Nyhus Adm. direktør i Carlsberg Byen P/S

– Det glæder mig meget, at vi med rejsegildet i Forskerboligerne kommer endnu et vigtigt skridt nærmere at skabe en ny levende bydel i København. Allerede i midten af 2016 flytter de første ind i Carlsberg Byen, når både Campus Carlsberg og Humlehuset står klar. Ligeledes grænser forskerboligerne op til vores nye vartegn, Bohrs Tårn, der er klar til indflytning i 2017, siger adm. direktør i Carlsberg Byen P/S, Jens Nyhus, og fortsætter:

– Forskerboligerne binder på fin vis en del af bydelens historie sammen med fremtiden og tilfører samtidig et internationalt præg ved at tiltrække topforskere fra hele verden til Carlsberg Byen.

Kulturarven videreføres

Carlsbergfondet tog beslutningen om at påbegynde projektet i forbindelse med 200 års fødselsdagen for J. C. Jacobsen, grundlæggeren af Carlsberg. For J.C. Jacobsen var videnskaben central for brygning af øl af høj kvalitet, men også for samfundet som helhed. Boligerne opføres derfor for at fastholde en tæt kobling mellem Carlsberg, forskning og viden.

Tidligere har det nuværende Carlsberg Akademi tjent som æresbolig for fremtrædende forskere. Dens mest berømte beboer var formentlig Niels Bohr, som boede der fra 1932 til sin død i 1962.

Det er Praksis Arkitekter, der står bag tegningerne af det nye byggeri. Firmaet vandt Carlsbergfondets konkurrence om at tegne boligerne, blandet andet på grund af en nyfortolkning af historien om Carlsberg.

Carlsberg Byen P/S opfører de 22 forskerboliger for Carlsbergfondet. Forskerboligerne indeholder boliger fra første til fjerde sal samt tagterrasse på femte sal. Fra tagterrassen er der direkte udsigt til både J.C. Jacobsens Have og den gamle Mineralvandsfabrik, der i dag huser Dansehallerne.

Adm. direktør for Carlsberg Byen P/S, Jens Nyhus, glæder sig med rejsegildet til udsigten til, at de 22 forskerboliger snart vil være med til at definere den nye bydel. Pressefoto.
Adm. direktør for Carlsberg Byen P/S, Jens Nyhus, glæder sig med rejsegildet til udsigten til, at de 22 forskerboliger snart vil være med til at definere den nye bydel. Pressefoto.

Relateret indhold