Nature Impact fra Ringe på Fyn har udviklet deres helt eget system for udendørs grønne vægge. Det er gennem de seneste fem år blevet gennemtestet, og nu er man ifølge virksomheden selv klar til det virkelige marked.
– Vi regner med, at vores første store projekt kan etableres i København til foråret, og det glæder vi os meget til, fortæller produktmanager Søren Storm fra Nature Impact.
Der er mange muligheder for en både brugbar og æstetisk grøn væg, der samtidig er en bæredygtig klimaskærm.
Produktmanager Søren Storm Nature Impact
Han fortæller, at grønne vægge er mærkbart vanskeligere at etablere end grønne tage – blandt andet på grund af tyngdekraften.
– Det er svært at styre vandforløbet, men det har vi nu løst, så vi kan tilbyde en driftsikker væg, og vi forventer os faktisk rigtig meget at systemet, som jeg også mener er meget omkostningsattraktivt, fortæller han.
Stor viden om planter
De første par år er de sværeste at vedligeholde de grønne vægge, og derfor sælger Nature Impact også helst deres løsninger med en tre års vedligeholdelsesaftale i halen.
– Så er vi sikre på, at planterne har fået etableret sig godt, og herefter er pleje og vedligeholdelse mindre krævende, siger han.
Søren Storm har selv en baggrund som gartner og gartnerteknikker, så han ved alt, der er værd at vide om de planter, der kan benyttes.
Det kan enten være en fast plantebestand, eller det kan være en løsning, hvor man udskifter sektioner efter årstidernes skiften.
En spændende mulighed er Urban Gartnering, det vil sige en sektion med for eksempel krydderurter, som passer til årstiden, og som brugerne/ejerne kan benytte – en slags vertikal urtehave.
– Der er mange muligheder for en både brugbar og æstetisk grøn væg, der samtidig er en bæredygtig klimaskærm, siger Søren Storm og tilføjer, at de grønne vægge desuden har støjdæmpende egenskaber.
Nature Impact er også leveringsdygtig i grønne tage.