Optag på konstruktøruddannelsen sætter rekord

Der er dog fortsat ledige studiepladser - undtagen i København.
Optaget på konstruktøruddannelsen i 2015 sætter ny rekord efter en stigning på 17 procent sammenlignet med 2014. Foto: Colourbox.
Optaget på konstruktøruddannelsen i 2015 sætter ny rekord efter en stigning på 17 procent sammenlignet med 2014. Foto: Colourbox.

Med 1.082 nye studerende optaget på uddannelsen som konstruktør i år, hvilket er en stigning på 17 procent i forhold til 2014, fortsætter professionen sin vækst.

Det glæder formand for Konstruktørforeningen, Gert Johansen:

Væksten på 17 procent konsoliderer konstruktøruddannelsen som den største videregående uddannelse inden for byggeriet. Dertil kommer, at beskæftigelsesudsigterne for konstruktørerne er rigtig gode.

Gert Johansen, formand for Konstruktørforeningen

– Væksten på 17 procent konsoliderer konstruktøruddannelsen som den største videregående uddannelse inden for byggeriet. Dertil kommer, at beskæftigelsesudsigterne for konstruktørerne er rigtig gode, da analyser viser, at der de næste 6-10 år vil mangle flere tusinde bygningskonstruktører til at løse opgaver i forbindelse med energirenoveringer, store offentlige investeringer, infrastrukturprojekter og nybyggerier i de store byer.

Stadig ledige studiepladser

De nye tal fra Den Koordinerede Tilmelding under Uddannelses- og Forskningsministeriet viser, at der er for få studiepladser på konstruktøruddannelsen i København. Til gengæld er der stadig ledige studiepladser i Næstved, Odense, Horsens, Aarhus, Aalborg, Esbjerg og Holstebro.

Gert Johansen opfordrer nogle af de 23.342 uddannelsessøgende – en fjerdedel af alle ansøgere – der ikke er optaget på ønskestudiet til at orientere sig mod de ledige pladser i de nævnte byer.

– Ud over at der er brug for bygningskonstruktører, er det en rigtig god og bred uddannelse, der kombinerer praktisk og teoretisk viden på en måde, som alle dele af byggeriet kan bruge, og som også er efterspurgt langt uden for byggeriet, nationalt og internationalt, siger Gert Johansen og tilføjer:

– Der skal selvfølgelig hænges i for at blive bygningskonstruktør, men til gengæld får man den store glæde at være med til at bygge og udvikle de fysiske rammer for os alle sammen.

Ifølge foreningens egne tal er der cirka 8.800 bygningskonstruktører i Danmark. Hovedparten er beskæftiget i byggebranchen, hvor de er bindeledet mellem projektering og udførelse ved aktivt at konstruere, lede og planlægge byggerier.

Relateret indhold