Ny udviklingsplan sætter skub i Odense-forstad

Planerne for fremtidens Årslev, der ligger et kvarter fra Campus Odense, har fået grønt lys. I det nye år begynder arbejdet på en moderne, bæredygtig forstad.
Udviklingsplanen skal sætte gang i tilflytningen. Der bor godt 4000 borgere i Årslev. Målet er, at der frem mod 2030 skal komme 1200 flere borgere til byen. Visualisering: Holscher Nordberg.
Udviklingsplanen skal sætte gang i tilflytningen. Der bor godt 4000 borgere i Årslev. Målet er, at der frem mod 2030 skal komme 1200 flere borgere til byen. Visualisering: Holscher Nordberg.

Om projektet

  • Der bor godt 4000 borgere i Årslev.
  • Målet er, at der frem mod 2030 skal komme 1200 flere borgere til byen.

Siden har arkitekterne sammen med kommunen arbejdet med at konkretisere de to vinderprojekter yderligere i en udviklingsplan, der sætter retningen for udviklingen i Årslev i de næste 10-15 år. Udviklingsplanen er netop blevet vedtaget, herunder også en rækkefølgeplan for realiseringen.

– Nu har vi vedtaget en langsigtet plan, og med Budget 2020 har vi vist, at vi vil byudviklingen. Vi har afsat 150 millioner kroner til kommunale investeringer i første omgang. Det bliver godt at komme i gang, og jeg glæder mig til at vise potentielle investorer, hvad det er for en perle, vi har liggende her, fortæller borgmester Hans Stavnsager (S), der pointerer nærheden til Campus Odense, hvor der i disse år etableres mange arbejdspladser, blandt andet det nye supersygehus. Odenses kulturliv ligger ligeledes inden for kort afstand.

Første byggeretter til salg i 2020

Den vedtagne udviklingsplan skal sikre tre grundlæggende forhold for fremtidens Årslev: rammer for gode fællesskaber, bæredygtighed i alle dets aspekter og klimaløsninger, der kan håndtere fremtidens udfordringer og skabe værdi til byen. Og allerede i 2020 begynder kommunen at gøre infrastrukturen til den nye bydel klar.

Den nye bydel skal profiles på fællesskab, natur og nærhed til Odense. Visualisering: Vandkunsten.
Den nye bydel skal profiles på fællesskab, natur og nærhed til Odense. Visualisering: Vandkunsten.

Bydelen skal bestå af tre klynger med hver sin identitet og med stor variation i boligtyper, boligformer, arkitektur og design med mulighed for gode fællesskaber. Væsentligt i opførelsen er at der skabes rammer for gode fællesskaber.

I løbet af næste år inviteres private investorer til at byde på de første byggeretter.

Ny rekreativ bymidte i vente

I 2021 vil Faaborg-Midtfyn Kommune igangsætte et omfattende arbejde med at udvikle byens centrum, så der i højere grad inviteres til ophold og fællesskaber i bymidten. Et nyt torv, Platformen, bliver det samlende element, hvor offentlige institutioner samles rundt om det nye torv. Ved byens ene skole etableres en ny bypark, mens der på den anden side etableres en sportsfælled med helt nye sportsfaciliteter til brug for skolen i skoletiden og for hele byen efter skoletid og i weekender og ferie.

Relateret indhold