Ny guide forenkler ESG-rapportering

Rådet for Bæredygtigt Byggeri har udgivet en ny guide, der skal gøre det lettere for danske virksomheder at udføre ESG-rapportering. Brugen af eksisterende data er blandt løsningen på en mere overskuelig rapporteringsproces.
Den nye guide til ESG-rapportering er udgivet af Rådet for Bæredygtigt Byggeri. Foto: Gettyimages.
Den nye guide til ESG-rapportering er udgivet af Rådet for Bæredygtigt Byggeri. Foto: Gettyimages.

ESG-rapportering har vundet stor fremgang i erhvervslivet, hvor en mangel på disse nøgletal pludselig kan medvirke, at virksomheder forbigås i forretningsøjemed.

På samme tid sørger EU’s taksonomi også for, at rapporteringskrav og bæredygtighedsstandarder gør sig gældende i branchen.

Læs også: Domea.dk ansætter ESG-chef – kravene til det almene kommer snart

Rådet for Bæredygtigt Byggeri vil nu sørge for, at det ikke er til hindre for de danske virksomheder i bygge- og ejendomsbranchen ved samtidig at skubbe til den grønne omstilling.

Medlemsorganisationen har nemlig udgivet en guide, der fremover skal gøre det lettere at udføre ESG-rapportering i branchen.

– ESG-rapportering er en vigtig accelerator i udviklingen mod en bæredygtig fremtid, og selvom ESG-rapportering er kompliceret, skal virksomhederne hurtigst muligt have det ind på rygraden og komme videre til de reelle bæredygtighedstiltag. Vores værktøj skal hjælpe til at gøre dele af data til ESG-rapportering nemt tilgængelig for virksomhederne, udtaler direktør for partnerskaber og strategisk udvikling Sisse Norman Canguilhem, Rådet for Bæredygtigt Byggeri.

Brug af eksisterende data

ESG-guiden hjælper blandt andet med at identificere relevant data fra både DGNB-certificeringer og taksonomi-verificeringer, der gør sig brugbar i forbindelse med ESG-rapporteringen.

Omkring 40 % af de store byggerier i Danmark benytter sig af netop DGNB-certificering, og at guiden tilskynder til brug af eksisterende tal, ser man begejstret på hos ATP Ejendomme:

– Der er ingen grund til at bruge ressourcer på at indsamle de samme data flere gange, når vi kan bruge data fra DGNB-certificeringen som input til dele af CSRD-rapporteringen. Datakvaliteten fra certificeringsprocessen er høj, og det er en klar fordel. Jeg ser frem til at nærstudere guiden, siger Peter Hebin Bruun, chef for ESG hos ATP Ejendomme.

Læs også: Nu kan du følge behandlingen af din byggesag fra start til slut

Denne første del af den nye guide omfatter de overordnede kategorier fra European Sustainability Reporting Standards (ESRS), som ligger under Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), foruden en række generiske ESG-kategorier.

I anden del vil ESG-værktøjets opbygning og anvendelsen af dette til ESG-rapportering gennemgås.

Relateret indhold