Nul lejere på plads – bygger kæmpelager til 620 mio. kr.

Taulov Dry Port igangsætter ét af Danmarks største lav-emissions lagerbyggerier på 97.000 m2 - uden at have lejerne på plads. Entreprisesummen lyder på 620 mio. kr.
Totalentreprenøren på etape III med 97.000 kvm nye lagerbygninger i Taulov Dry Port er DS Flexhal, der bl.a. også står for at bygge Mærsks 40.000 m2 store lav-emissions lager samme sted.
Totalentreprenøren på etape III med 97.000 kvm nye lagerbygninger i Taulov Dry Port er DS Flexhal, der bl.a. også står for at bygge Mærsks 40.000 m2 store lav-emissions lager samme sted.

Der er store forventninger til fremtiden i Taulov Dry Port, der sætter gang i endnu et lagerbyggeri – denne gang på 97.000 kvm. Byggeriet af det nye kæmpelager igangsættes spekulativt – dvs. uden at lejerne kendes på forhånd.

Dette bekymrer ikke CEO Jesper Gemmer:

– Vi mærker fortsat en meget stor interesse for vores lagerkoncept. Vi har allerede en god pipeline, og selvom der er større usikkerhed i markedet, forventer vi hurtig udlejning, når byggeriet står klar medio 2024. Vi er begunstiget af at udvikle ejendomme i et område med den mest centrale infrastruktur, hvor vores kunder høster optimeringsgevinster på logistikken. Vores eftertragtede udlejningskoncept dækker markedets ønsker til beliggenhed, fleksibilitet, indretning og lav-emissions løsninger, så vores kunder kan nedbringe klimaaftrykket i deres supply chain. Og inden længe vil vores kunder få mulighed for at tanke grønne brændstoffer, lover Jesper Gemmer.

Han henviser til, at Taulov Dry Ports brintstation – der bliver Danmarks største – inden længe står klar til at levere brint til omstillingen af den tunge transport, hvilket vil gøre Taulov til et vigtigt knudepunkt i et kommende netværk af brintstationer i den europæiske transportkorridor.

De 97.000 m2 udgør etape III af generiske lager- og logistikejendomme i Taulov Dry Port. Etape I på 49.300 m2 er fuldt udlejet, og i foråret 2023 står etape II med 60.000 m2 klar til indflytning for én af Taulov Dry Ports store kunder – Bestseller.

Når byggeriet i etape III står færdigt medio 2024 vil tørhavnen have en samlet kapacitet på næsten 300.000 m2 lager- og logistikejendomme med solceller på tagfladerne, hvilket sikrer grøn strøm til lejemålene.

Sektionsopdelt lager

Totalentreprisen på etape III, som også går under navnet Generisk III, er efter endt udbudsproces og forhandlingsperiode tildelt DS Flexhal til en samlet entreprisesum på 620 mio. kr.

Virksomheden var ligeledes totalentreprenør på etape I og på lagerdomicilet til ét af Europas største grovvareselskaber DLG tilbage i 2018 og 2019. Dertil har virksomheden som totalentreprenør netop deltaget i første spadestik til det kommende 40.000 m2 store lav-emissions lager til A.P. Møller – Mærsk.

– Taulov Dry Port fortsætter deres ambitioner om at opføre kvalitets lagerbyggerier efter de højest standarder, som Breeam Excellence til Mærsk og DNGB Guld, som Generisk III skal opføres efter. Vi er meget stolte over at fortsætte det gode samarbejde med de to ambitiøse bygherrer ADP og PFA Pension, siger Annette Storm, Direktør i DS Flexhal.

Generisk III opføres som lav-emissions byggeri med en indvendig bygningshøjde på 12,5 meter. Lageret bliver sektionsopdelt i enheder af 5000 m2 med 9 porte pr. enhed. Kommende lejere får optimale logistikfaciliteter med mulighed for indretning med pallereoler, automatisk sortering og optimale faciliteter til både vareindlevering og forsendelse, lover Taulov Dry Port.

Relateret indhold