Kommune står klar med sit 7. svanemærkede børnehus

Børnehuset Olympen er det syvende svanemærkede børnehus i Gladsaxe og bygger på princippet ’det lille i det store’.
Børnehuset Olympen set fra luften.
Svanemærket betyder, at klimaaftryk, energiforbrug, miljø og indeklima har været i fokus gennem hele byggeriet og i valget af materialer.

Gladsaxe var den første kommune i Norden, der indarbejdede FN’s verdensmål i sin kommunestrategi og dermed hele sin måde at arbejde på.

En af ambitionerne med arkitekturpolitik er, at nyt byggeri skal give noget tilbage til byen, og det netop indviet Olympen er ingen undtagelse.

Det nye børnehus og den tilhørende legeplads er bygget ved siden af Gladsaxe Svømmehal, som med sin caféhave og friluftsbad er et populært sted for borgere i alle aldre. Olympens tag fungerer desuden som en sti med udsigt, som forbinder området og giver bedre oplevelser for løbere, mountainbikere, hundeluftere og andre, som bruger området aktivt.

Læs også

Udvikler klar til start: Vil opføre ny, grøn bydel i Gladsaxe

– Olympen er endnu et fantastisk eksempel på, hvordan alting bare bliver meget bedre, når vi skaber tingene sammen – også selvom vejen derhen undertiden kan være både lang og udfordrende, lyder det fra borgmester Trine Græse.

Fordybelse, fællesskab og bevægelse

Olympen er inddelt i rolige og mere aktive zoner: Grupperummene mod syd har udsigt til de lokale boldbaner og en terrasse til stille aktiviteter. Mod nord er der garderober, lederkontor, lokale fællesrum og et stort fællesrum ved køkkenet, som vender ud mod legepladsen.

Læs også

5.500 kvm byggeret: Gladsaxe Kommune vil bygge tiltrængte plejeboliger

Børnehuset bygger på princippet ’det lille i det store’, og hver børnegruppe har egen udgang til det fri og deler et fællesrum med en anden gruppe – med mulighed for fordybelse, fællesskab og bevægelse.

Med sin idrætsprofil kommer Olympen desuden til at have et tæt samarbejde med de nærliggende idrætsanlæg.

Relateret indhold