De 3 teams
- Team Cobe:
- Cobe, Urban Creators, JJW, Implement, EY, AAU (Marie Stender), Light Bureau og Afry
- Team Vandkunsten:
- Tegnestuen Vandkunsten, Thing Brandt Landskab, Niras, ICP, Cushman & Wakefield | Red, Substrata og Claus Bech Danielsen
- Team Henning Larsen:
- Henning Larsen Architects, Adept, Rambøll, Rambøll Management Consulting, Byrumklang, Resonans og LivingCities
Brøndby Strand er en af kommunens tre bydele og blev for alvor udbygget i 60’erne og 70’erne. Det skete for at være med til at afhjælpe bolignøden i hovedstaden og for at skabe gode, moderne og lyse rammer til den almindelige dansker.
Gennem de sidste 30 år har det danske samfund ændret sig og det samme har rammerne for det gode liv i Brøndby Strand. Bydelen er udfordret og har flere gange været tæt på at ende på regeringens ghettoliste.
Det skal der dog ændres på med projektet ‘Fremtidens Brøndby Strand’, der tager afsæt i kommunalbestyrelsens vision fra strategien ‘Brøndby 2030’. Heri står, at Brøndby skal udvikles til et stærkere, sundere og mere bæredygtigt fællesskab, som borgerne er stolte af og aktive i.
Derfor har Brøndby Kommune startet samarbejdet med de tværfaglige teams med speciale i byudvikling, der skal deltage i parallelopdraget vedrørende udviklingen af Fremtidens Brøndby Strand.
Læs også: 14.000 Brøndby-borgere skal have nyt hjem – tre tegnestuer dyster om Fremtidens Brøndby Strand
De tre teams – Team Cobe, Team Vandkunsten og Team Henning Larsen – udstiller nu deres første tanker og ideer til en udviklingsplan for bydelen. Udstillingen kan ses frem til fredag den 14. januar i Strandboxen, der ligger lige ved siden af Kulturhuset Brønden ved Brøndby Strand Station.
Ambitionen er at invitere borgerne fra Brøndby Strand med ind i maskinrummet, imens de tre specialistteams’ arbejde tager form.
– Fremtidens Brøndby Strand skal tættere på sin store attraktion, kystlandskabet, både fysisk og mentalt. Det vil vi gøre gennem bæredygtig byfortætning og styrkede forbindelser, der samtidig skaber byliv i bymidten og nye fællesskaber på tværs af boligområderne, siger Dan Stubbergaard, ejer af Cobe, i forbindelsen med præsentationen af de foreløbige forslag:
– Tegnestuen Vandkunsten er glade for den feedback, der har været i forbindelse med den første workshop, der, trods corona-restriktioner, fungerede meget strømlinet – vi glæder os til at fortsætte arbejdet og til, at vi forhåbentlig får en fremadrettet dialog, hvor vi kan møde beboere og interessenter fysisk og i øjenhøjde, siger Jan Albrechtsen, partner hos Tegnestuen Vandkunsten, og tilføjer:
– Det er et virkelig spændende projekt, der kræver en særlig ydmyghed overfor opgaven og et projekt, der kræver stor indlevelse i Brøndby Strand på alle niveauer.
De skjulte skatte
Signe Kongebro, Global Design Director for Urbanism hos Henning Larsen, siger:
– Vi ønsker at sætte Brøndby Strands børn og unge i førersædet for udvikling. Brøndby Strand har så mange skjulte skatte. Byens unge borgere er fremkaldervæsken, der kan bringe skattene i fokus. Vores opgave er at frigøre områdets fulde potentiale, så byen kan bevæge sig, vokse frit og finde sin egen ret. Ved at skabe forbindelser og legende, aktive strækninger på tværs af byen, får Brøndby Strand mulighed for selv at skabe den selvgroede og bæredygtige by.
De endelige forslag udstilles igen som færdige forslag i maj 2022.