Midlertidige moduler på DGNB-niveau

Selv om skærpede energikrav kun gælder for permanente bygninger, står de midlertidige moduler på ingen måde tilbage. Temporents mest energirigtige modulserie kan opfylde DGNB-standarden.
Montage af Temporent modul.
Montage af Temporent modul.

De skærpede energikrav i BR 15 gælder som udgangspunkt kun for permanente bygninger, men hos modulleverandøren Temporent er man alligevel på forkant.

– Vi er fortalere for langsigtede, bæredygtige løsninger og udvikler vores modulsystemer med et helhedsperspektiv, som forener trivsel, miljø og god økonomi. Det betyder ikke kun, at modulerne er udført med god isolering på vægge, gulve og tag og har vandbåren varme. De bruger også eksempelvis varmegenvinding, varmepumper, solceller og tidsstyret ventilering og bevægelsesstyret belysning, individuel varmeregulering og temperatursænkning om natten, i weekender og på lukkedage. Det betyder, at energiforbruget er så lavt at det opfylder kravene i BR20, siger adm. direktør Claus Weppler fra Temporent.

Det betyder, at energiforbruget er så lavt at det opfylder kravene i BR20.

Adm. direktør Claus Weppler Temporent

De mange intelligente styringssystemer gør det lettere at optimere energianvendelsen i modulerne. Samtidig har de den fordel i forhold til permanente bygninger, at de kun er i brug, så længe behovet for kvadratmeterne faktisk er der.

– På den måde undgår man helt automatisk det overforbrug af energi og de ekstra driftsomkostninger, som for eksempel opstår, når forladte bygninger skal holdes i tomgangsdrift på grund af udflytning eller ventetider mellem lejere, uddyber han.

DGNB-moduler til skoler

Temporent har udviklet en række forskellige modultyper, der matcher de forskellige funktionsmæssige krav, som blandt andet stilles til kontorlokaler, børnehaver, skolebygninger eller laboratorier. Fælles for dem er, at de leveres i individuelt kundetilpassede udgaver, hvor kunden selv vælger forskellige løsninger.

Den mest miljøvenlige modulserie fra Temporent er den relativt nyudviklede KLOSS, der er specialdesignet til brug som skolelokaler. Serien er designet i tæt dialog med skoler, forældre og elever, og den er udført med løsninger, der gør den så energieffektiv, at den opfylder kravene i DGNB-standarden.

– Ud over en meget effektiv luftvarmepumpe bruger KLOSS-modulerne blandt andet en vandbåren radiator i stedet for el-paneler. Ventilationen er behovsstyret, og belysningen styres ved hjælp af bevægelsessensorer. Derudover er isoleringen i vægge og gulv forbedret, så den holder endnu bedre på varmen, forklarer Claus Weppler.

Relateret indhold