I disse år oplever den nordsjællandske by Hillerød vækst med et nye supersygehus og et stigende antal medico-virksomheder, som skaber yderligere arbejdspladser og tiltrækker flere borgere.
Nu rykker også LM Byg til byen og er hyret ind som storentreprenør på entreprisen ‘Lukket råhus’ på byggeriet af nye produktionsfaciliteter i Hillerød.
LM Byg skal opføre råhus i en kombination af betonelementvægge og søjler, bjælker og kompositdæk i stål. Herudover skal de stå for udgravning/jordarbejde, kloaker og rør, støbning af fundamenter og bundplade, levering og montering af vægge samt styring af underentrepriserne for stål, facader og tag.
– Det er en spændende opgave, vi har skrevet kontrakt på, og det er motiverende at bruge vores kernekompetence indenfor råhusbyggeri til at bidrage til bygherres udvidelse af produktionsfaciliteter, siger Frank Aarslew-Jensen, adm. direktør i LM Byg, og tilføjer:
– Vi har for nyligt også skrevet kontrakt på to andre råhusopgaver til pharmaindustrien – det ene i regi af Pihlkonsortiet, og det må vidne om, at bygherrerne tror på, at vi kan løfte opgaven. Og den tillid er vi naturligvis stolte af.
En kompleks industri
LM Byg blev stiftet i 1987 og står bl.a. bag råhusene til byggerier såsom Rigshospitalets nye børnehospital, Mary Elizabeths Hospital, Hofors nye vandværk, Værket ved Thorsbro og Energicentralen på Sundkrogsgade.
Læs også: LM Byg: Stort potentiale i lukkede råhuse
Råhusentreprenøren har ligeledes varetaget byggeriet af AGC Biologics og andre medicinalvirksomheders faciliteter:
– Pharma er en kompleks industri, der stiller nogle ganske specifikke krav til faciliteterne, og det gælder også, når der skal opføres nye bygninger til f.eks. produktion, lager, kontor eller laboratorier, lyder det fra Frank Aarslew-Jensen, som tilføjer:
– Opretholdelse af produktion og levering af produkter har topprioritet hos bygherrerne, og byggeri til pharmaindustrien kræver ofte hurtig eksekvering. Derfor er tid en afgørende faktor, når det gælder opførelse af produktionsbygninger til pharmaindustrien.
Det oplyses ikke, hvem bygherren er.