LM Byg: ”Der er behov for mere tillidsbaserede samarbejder”

Sidste år indgik entreprenøren i konsortium med Vand & Teknik en partneringaftale med Hillerød Forsyning om opførelsen af Solrødgård Vandværk. Og det har ingen af parterne fortrudt.
Adm. direktør i LM Byg, Frank Aarslew-Jensen, er fortaler for metoden, som han mener giver mere åbenhed for alle og lægger fundamentet til et tillidsfuldt samarbejde.

I byggebranchen er der en tendens til, at parterne holder kortene tæt til kroppen og har mere fokus på egen vinding end fælles projekt.

Derfor ser man hos LM Byg meget positivt på partneringmodellen, hvor kortene lægges på bordet, og man gør brug af hinandens viden og kompetencer for i fællesskab at skabe de bedste løsninger til fordel for projektet.

Entreprenørselskab, der har specialiseret sig inden for beton- og råhusentrepriser samt hoved- og totalentrepriser, er – i konsortium med Vand & Teknik – totalentreprenør på Solrødgård Vandværk i Hillerød, som netop udvikles og opføres i et partneringsamarbejde mellem totalentreprenør, bygherre og rådgivere.

Når Solrødgård Vandværk tages i drift, forventes det at have en årlig kapacitet på ca. 3 mio. m3 drikkevand.

Her færdigudviklede parterne i fællesskab projektet i første fase, og først derefter blev vandværkets endelige udformning og anlægspris kendt, fortæller adm. direktør i LM Byg, Frank Aarslew-Jensen:

– Jeg vil gerne rose Hillerød Forsyning for at have modet til at lade opgaven udfører under en partneringmodel. Der er behov for, at byggeriet i Danmark kan foregå under mere tillidsbaserede samarbejder, hvor der er en tillid mellem parterne til, at vi alle sammen vil hinanden det bedste. Det er en samarbejdsmodel, vi i LM Byg værdsætter højt, og jeg kan garantere for, at vi vil gøre vores bedste til, at dette byggeri bliver en succes, så vi kan fortælle den danske byggebranche, hvordan åbne og tillidsbaserede samarbejder skaber de bedste resultater.

Et godt udgangspunkt for en god start

Partneringmodellen har til formål at involvere alle parter tidligt i forløbet, skabe fælles mål for projektet og undgå en konfliktsituation, der typisk kan opstå, hvis man møder uforudsete problemer undervejs i et projekt.

Så i stedet for at pege fingre og plante skyld hos hinanden samarbejder man om at løse de uforudsete problemer i fællesskab, er hensigten.

– At projektet er udbudt som et parteringsamarbejde er en stor fordel for alle parter, da vi har siddet omkring samme bord og i fællesskab designet det kommende vandværk, siger adm. direktør i Hillerød Forsyning, Peter Underlin, og tilføjer:

Læs også

LM Byg afleverer et af landets største vandværker – og vil være førende på området

– Der har fra start været en god og konstruktiv dialog, hvor vi har lyttet til hinanden og bragt hver vores kompetencer og erfaringer i spil. Det er et godt udgangspunkt for nu at komme rigtigt fra start.

Frank Aarslew-Jensen supplerer:

– Herudover kører vi med åben bog, og det har skabt et godt fundament for vores samarbejde, baseret på gennemsigtighed, ærlighed og tillid. Det er helt klart en samarbejdsmodel, der passer godt til os i LM Byg.

LM Byg og Vand & Teknik er totalentreprenør på opgaven sammen med rådgiverne Ginnerup Arkitekter, Drias Rådgivende Ingeniører og Ekolab.

Relateret indhold