– Det her er unægtelig en ærgerlig sag, siger borgmester i Rudersdal Kommune, Ann Sofie Orth, efter at kommune har bortvist to ledende medarbejdere på idrætsområdet og anmeldt den ene til Nordsjællands Politi mistænkt for berigelseskriminalitet og ulovlig modtagelse af gaver fra virksomheder, der har udført anlægsopgaver for kommunen.
Politiets efterforskning er i den indledende fase og den pågældende er således ikke sigtet. En anden ledende medarbejder forventes også politianmeldt.
Koster ekstra midler at rette op
Bortvisningen er – foruden mistanken om ulovlig modtagelse af gaver og berigelseskriminalitet – bl.a. foranlediget af en række disponeringer ifm. anlægs- og renoveringsarbejder på kommunens svømmehaller herunder navnlig Rundforbi svømmehal og Trørødskolens svømmehal.
– Vi ser på sagen med stor alvor og håber, vi nu kan komme til bunds i den med politiets hjælp. Heldigvis opdagede vi selv sagen i kraft af vores nye strammere principper for økonomi- og kontaktstyring. Desværre betyder sagen, at vi kommer til at bruge ekstra midler på at rette op på en række fejl og mangler i to af vores svømmehaller, men vi er i fuld gang med en plan for udbedring af forholdene, fortæller borgmesteren.
Dårlig udførelse og manglende dokumentation
I 2021 gav Rudersdal Kommune anlægsbevillinger til nødvendige og akutte renoveringer til Birkerød, Rundforbi og Trørødskolens svømmehaller. Det gælder bl.a. omklædnings- og badefaciliteter i Trørødskolens svømmehal, renovering af ventilationsanlægget i omklædningsrummene i Rundforbi svømmehal samt renovering af vandbehandlingsanlæggene i både Rundforbi og Trørødskolens svømmehal.
Til udførelsen af disse arbejder blev valgt én rådgiver, som også har stået for byggeledelse og valg af underentreprenører.
Efterfølgende har kommunen konstateret, at en række af arbejderne ikke er udført tilfredsstillende, og at der ikke foreligger den påkrævede dokumentation, der er nødvendig for myndighedsgodkendelser herunder endelig miljøgodkendelse.
Stævning mod kommunen
Ifølge kommune tegner der sig samlet et billede af manglende færdiggørelse af aftalte projekter i kombination med en række stærkt kritisable forhold og dispositioner, herunder også en bestyrket mistanke om favorisering af leverandører. Derfor har Rudersdal Kommune tilbageholdt slutbetaling på to af anlægsprojekterne.
Som modtræk har det rådgivende firma udtaget en stævning mod Rudersdal Kommune.
Sagen vil blive behandlet ved byretten i Lyngby.