København Universitets biblioteksskole bliver til boliger

14.000 kvadratmeter biblioteksskole skal give plads til 350 nye studieboliger og fællesarealer. Projektet gennemføres i samarbejde med Lars Gitz Arkitekter, Wissenberg A/S Rådgivende Ingeniører og WR Entreprise A/S.
Det tredje projekt for BaseCamp Student Real Estate er klar til at at begynde. København Universitets biblioteksskole konverteres til 350 nye studieboliger. Illustration: BaseCamp Student Real Estate.
Det tredje projekt for BaseCamp Student Real Estate er klar til at at begynde. København Universitets biblioteksskole konverteres til 350 nye studieboliger. Illustration: BaseCamp Student Real Estate.

Fakta om BaseCamp

  • Det nye projekt på Birketinget i København S. har en projektsum på cirka 250 millioner kroner (ex. moms).
  • Projektet løber frem til august 2020 og omfatter 350 studieboliger.
  • Birketinget er et af flere projekter fra BaseCamp Student Real Estate. Øvrige projekter omfatter et prisvindende byggeri på Skovbrynet i Lyngby, som omfatter i alt 786 boliger samt 463 studieboliger i Københavns centrum på Georg Brandes Plads.

Vejen er banet for, at den tidligere biblioteksskole for Københavns Universitet kan gennemgå en større forandring. De nødvendige planforhold er netop faldet på plads, og ombygningen kan nu begyndes.

Den gamle biblioteksskole skal have et nyt arkitektonisk præg af Lars Gitz arkitekter, mens de nye fællesarealer skal designes af Studio Aisslinger og tilføres et legende udtryk. Fællesarealerne omfatter bibliotek og studierum, biograf, fitness, café, gaming, hobbyrum og et stort, åbent fællesområde til events.

– Via visionen for vores brand, BaseCamp, ønsker vi at skabe de optimale rammer for den enkelte studerende, som giver en base og samtidig motiverer til fællesskab og inspirerer i hverdagen og i studiemiljøet, udtaler direktør og partner hos Basecamp Student Real Estate, Jesper Dam.

Projektet forventes gennemført for de studerende med indflytning pr. august 2020 og vil således øge BaseCamp Students samlede antal studieboliger i drift betragteligt, idet et prisvindende projekt i Lyngby med cirke 639 studieboliger åbner samme måned.

Dermed vil BaseCamp Student pr. august 2020 i alt drifte1452 studieboliger i Danmark.

Relateret indhold