Klar til brug: Gladsaxe får topmoderne skøjtehal med plads til 1.600 tilskuere

Beboerne i Gladsaxe Kommune har fået en ny skøjtehal til erstatning for den gamle. Der er tænkt bæredygtigt i opførelsen. Der er f.eks. solceller på taget og varmen bliver genanvendt.
Foto af skøjtehallens ydre. Øverst et guldbånd, nederst vinduer hele vejen rundt. Bygningen buer ud bagest i billedet. Der er små træer og græs ved en rund bænk foran indgangen
Vinduespartier giver direkte indkig til isbanen i Gladsaxes nye skøjtehal. Overskudsvarmen fra køleproduktionen af isen anvendes til varmeforsyningen af hele hallen. Foto: Gladsaxe Kommune

Danmark er ikke just kendt for at have mange skøjtehaller. Renoveringer er der løbende en del af, og der bliver da også bygget nye skøjtehaller – oftest dog som erstatning for eksisterende skøjtehaller.

Senest stod den nye, opgraderede Østerbro Skøjtehal klar til brug i august 2021.

Nu er det Gladsaxe Kommunes tur til at tage en ny, topmoderne skøjtehal i brug – denne også som erstatning for en ældre en af slagsen. Der er plads til 1.600 tilskuere i den nye skøjtehal, der er placeret på Isbanevej 8 i Søborg – lige over for den gamle skøjtehal.

Den nye skøjtehal har en isbane på 30×60 meter med indbygget mulighed for indsnævring til 26×60 meter.

Kiosk og klublokaler

Det samlede bruttoareal er på 5.500 kvm, hvilket også giver plads til kiosk, klublokaler, træningssal, kontor, personalerum, depoter, rengørings- og toiletfaciliteter og i alt 11 omklædningsrum. Derudover er der en lounge med udsigt over hele isbanen.

Foto fra skøjtebanen. Hallen har gule spær og tilskuere til indvielsen på tilskuerpladserne
Der er plads til 1.600 tilskuere i den nye skøjtehal. I forbindelse med indvielsen var både ishockeyspillere og skøjteløbere på isen. Foto: Gladsaxe Kommune

Gladsaxe Kommune er bygherre på projektet, der netop er blevet indviet. Her sagde borgmester Trine Græse bl.a.:

Læs også

5.500 kvm byggeret: Gladsaxe Kommune vil bygge tiltrængte plejeboliger

– I dag er en glædens dag her i Gladsaxe og jeg er meget glad for at kunne fejre indvielsen af vores nye skøjtehal. Det er en hal, som vi – og især foreningerne og is-interesserede borgere – med stor længsel har ventet på. Nu er den her så. Og når jeg ser mig omkring, så kan jeg ikke lade være med at være både glad og stolt over resultatet.

Afrundede hjørnet både ude og inde

Det borgmesteren og de fremmødte kunne tage i øjesyn, er en skøjtehal, der udefra præsenterer sig med en todelt facade. Den består af et bånd af profileret beton, der løber hele vejen rundt i stueetagen – kun punkteret af åbninger af døre og vinduer.

Den øvre facade er beklædt med to gennemgående bånd af perforerede sinusplader af genbrugsaluminium, der slynger sig hele vejen rundt om bygningen og danner kontrast til den grå og matte beton.

På ydersiden ses de afrundede hjørner, der går igen i selve isbanen.

Indvendigt i skøjtehallens indgangsparti. betonvægge og sorte møbler set oppefra. En lysekrone i træ i form af en iskrystal hænger i loftet
Kunstnergruppen ’Byen Sover’ har udsmykket den nye skøjtehal, bl.a. med en specialkonstrueret lysekrone i indgangspartiet, der illustrerer iskrystaller. Foto: Gladsaxe Kommune

Byggeriet er opført af totalentreprenøren Jönsson med bæredygtighedstiltag ud over bygningsreglementet. Bl.a. anvendes overskudsvarmen fra køleproduktionen af skøjtehallen til varmeforsyningen af hele hallen, der er solceller på taget og udearealer til håndtering af regnvand.

Skøjtehallen, der er tegnet af BBP Arkitekter, åbner for offentligt skøjteløb d. 5. oktober

Næste skøjtehal, der bliver opført i Danmark, er – ifølge Byggefaktas SMART-database over bygge- og anlægsprojekter – Tårnby Skøjtehal, der også er en erstatning for den utidssvarende skøjtehal på stedet. Her er byggestart anslået til februar 2027.

Relateret indhold