Ny Herningsholmskole
Adresse: Sjællandsgade 86, 7400 Herning
Byggestart: Medio 2024
Forventes færdig: Medio 2026
Budget: 176 mio. kr.
Bygherre: Herning Kommune
Bygherrerådgiver: Rambøll
Totalentreprenør: C.C. Contractor
Arkitekt: GPP Arkitekter
Indretningsarkitekt: Rum & Adfærd v/Valinka Suenson
Ingeniør: Afry
Landskabsarkitekt: Bymunch By- og Landskabsdesign
Omfang: 10.100 kvm. 3 etager. Projektet omfatter opførelse af ny 3-sporet skole med faglokaler, værksteder, øvrige undervisningsrum, personalefaciliteter, centrale rum, administrative faciliteter, SFO, tandpleje, idrætsfaciliteter og udenoms arealer. Det samlede brutto-areal på den nye skole forventes at blive ca. 10.500 kvm, inkl. ombyggede indskolingsarealer, musiklokaler samt gangareal mellem hal og musik, men ekskl. hal og udhuse. Nedrivning udføres efterfølgende.
Bæredygtighed: Bæredygtighedstiltag ud over bygningsreglementet
Kilde: SMART/Byggefakta
Helt tilbage i 2020 begyndte planlægningen af en ny skole i stedet for Herningsholmskolen på Sjællandsgade i Herning, der er opført i 1954. Så kom corona, priserne på anlægsarbejderne steg til himmels og projektet blev sat på pause.
Som om, det ikke var nok, var vinderprojektet fra C.C. Contractors – ligesom alle andre indkomne forslag – dyrere, end de 160 mio. kr., som kommunen havde budgetteret med. Byrådet måtte derfor forsøge at finde de ekstra midler, som projektet krævede. Det var tidligere 176 mio. kr., men nu har kommunen måtte bevillige 231 mio. kr. til skolebyggeriet.
Byggeriet sættes i gang med første spadestik til august.
Står færdig i sommeren 2026
GPP Arkitekter har tegnet den nye skole, der kan rumme op til tre spor. Ud over skole skal byggeriet rumme SFO, specialtilbud, tandpleje, idrætsfaciliteter samt uderum til læring, ophold og leg.
Vinderteam bringer smeltevandssletten tilbage til Herning
Elever og lærere kan flytte over i den nye skole i sommeren 2026. Herefter begynder nedbrydningen af den gamle skole.
Udearealerne, der vil være færdige i 2027, står landskabsarkitekt Bymunch By- og Landskabsdesign for, mens indretningsarkitekt Rum & Adfærd v/Valinka Suenson skal indrette den nye skole.
Langtidsholdbare materialer og løsninger
Udvalgsformand for Børn- og Ungeudvalget i Herning Kommune, Anne Mette Bang Rasmussen, siger:
– Vi synes, at vi her kan bygge en skole for fremtiden, som kan rumme eleverne. Det er lykkedes at skabe en moderne byskole med et stort fokus på fællesskab og nærhed, siger Anne Mette Bang Rasmussen og fortsætter:
Sætter Hernings nye plus i gang med 198 svanemærkede boliger
– Der er tænkt i langtidsholdbare materialer og løsninger, og samtidig rummer projektet også en stor genkendelighed i arkitekturen fra Herningsholmskolen, som vi kender den i dag, siger udvalgsformanden, der har inddraget skolelederen og lærerne i processen med at få tegnet og planlagt den nye skole.