Hvad bilder de sig egentlig ind – derovre på den Jyske Hede? Først skulle de så absolut have Danmarks største messecenter. Så skulle de have deres egen store og moderne fodboldarena. Så skulle de absolut også have Danmarks første indendørs superarena.
Og nu vil de så også bygge Time World, en ny dansk verdensattraktion. Hvad bliver det næste?
Hvordan i alverden kan alt det lade sig gøre i Herning, som ikke kan lade sig gøre i resten af Danmark?
Svaret er helt konkret – to menneskers visioner og vilje til at føre dem ud i virkelighedens verden til en spændende fremtid for deres by. Makkerparret “Krarup-Sørensen” har gang på gang overhalet alle andre med adskillige omgange, og nu gør de det igen.
Legekammerater
Med den unge borgmester Lars Krarup (V) fandt Messe Center Hernings (MCHs) administrerende direktør Georg Sørensen den legekammerat, der kunne være med til at virkeliggøre de fantastiske visioner, han lagde allerede i begyndelsen af dette årtusinde for de næste 25 års udvikling af “hans” messecenter.
Og en Time World, der kombinerer sjov, leg og læring, er lige noget for de to legekammerater, der allerede er langt med planerne, så langt at de onsdag præsenterede dem for medierne:
– Vi vil skabe en oplevelsesattraktion i verdensklasse, der kan sætte Danmark yderligere på verdenskortet. Vi føler, at tiden er inde til at tage et yderligere skridt i forhold til gæsteoplevelser i Herning – uanset man kommer her for at besøge messen, holde et møde, overvære en koncert, se en idrætsbegivenhed eller bare vil være turist, fortæller Georg Sørensen til Dagens Byggeri.
Omdrejningspunkt
Han understreger, at den nye attraktion skal være så spændende i sig selv, at den kan tiltrække gæster fra ikke bare Danmark, men hele verden:
– Det skal være en attraktion, man både bliver klogere af og bliver underholdt af. Time World bliver et oplevelsesunivers, hvor tiden er omdrejningspunktet. Det er nu vores opgave at finde den partner, som skal være med til at kreere indholdet i Time World. Der skal både være noget om fortid, nutid og fremtid. Vi vil som udgangspunkt tage det bedste af det bedste fra andre oplevelsesattraktioner i hele verden og samle dem i vores univers – med vores helt eget DNA, fortæller Georg Sørensen, der regner med, at projektet løber op i en anlægssum på cirka 600 millioner kroner. Heraf er de første 150 millioner kroner allerede på plads i form af et indskud fra Herning Kommunes egen udviklingsfond – altså ikke skattekroner.
Investorer
Nu gælder det så om at skabe et projekt, der kan tiltrække yderligere finansieringskroner, og med den succes, MCH hidtil har haft med sine projekter, bliver det sikkert ikke en særlig vanskelig opgave at finde interesserede investorer i form af eksempelvis pensionsfonde:
Set i det perspektiv er de senere års investeringer i infrastrukturen i og omkring Herning en del af forudsætningerne for, at projektet kan gennemføres og blive den ønskede succes. Og så skal den interne infrastruktur på selve MCH’s område også opgraderes. Der har tidligere været planer om en svævebane, men Georg Sørensen slår fast, at netop infrastrukturen bliver en del af oplægget til selve Time World-projektet og således eksempelvis kan indgå som en form for forlystelse i sig selv i en form som kaldes River of Time.
Ingen tidsgrænse endnu
Foråret er sat af til at designe indholdet i Time World sammen med den partner, der efter en prækvalifikation vælges ud fra en kreds på fem interessenter. Først når det er fastlagt, vil der blive lavet yderligere tidsplaner, og Georg Sørensen vil derfor ikke umiddelbart ud med en åbningsdato for Time World.
Georg Sørensen har selv denne forklaring på, hvorfor tingene af alle steder i Danmark kan lade sig gøre i Herning:
– Vi kan sætte os nogle mål og er sikre på en opbakning fra mange mennesker, der vil besøge os uanset motivet. Vi skylder at levere tilbage på den store tillid og bevågenhed. Vi kan simpelthen lide “værtskabet”.