Helt nyt Herlev-område: 11 etager boligkarre til 500 blandede beboere

Marielunds gamle erhvervskvarter bliver nu omdannet til et nyt urbant boligområde, Hørkær Have, som kommer til at bestå af 264 boliger i op til 11 etager i en u-formet karre.
Mandag den 9. januar tog (fra venstre) Peter Nymann-Jørgensen, adm. direktør for Skanska, borgmester Thomas Gyldal Petersen og Peter Carstensen, direktør for totalentreprenøren HHM, første spadestik til byggeriet.
Mandag den 9. januar tog (fra venstre) Peter Nymann-Jørgensen, adm. direktør for Skanska, borgmester Thomas Gyldal Petersen og Peter Carstensen, direktør for totalentreprenøren HHM, første spadestik til byggeriet.

Om Hørkær Have

  • Bygherre: Skanska
  • Arkitekt: C. F. Møller Architects
  • Ingeniør: WSP
  • Totalentreprenør: HHM
  • Areal: 22.739 m2
  • Lejligheder 2-5 værelser: 264 stk.
  • P-pladser: 264 stk. heraf 44 stk. med lademulighed
  • Bæredygtighedscertificering: DGNB Guld
  • Udlejning påbegyndes: Forår 2024

Ejendomsudviklingsselskabet Skanska er bygherre på det 22.739 m2 store projekt, som om mindre end to år kan tilbyde Hørkær Haves kommende 500 beboere nye lejlighederne varierende fra 2-5 værelser:

Skanska ser muligheder i at opføre og tilbyde lejligheder, som tager højde for den lokale efterspørgsel i Herlev, hvor projektet bliver en del af et stort, nyt boligområde med en række moderne kvaliteter, der vil vække opsigt også udenfor Herlevs kommunegrænse:

– Hørkær Have bliver et udlejningsbyggeri i høj kvalitet, siger adm. direktør for Skanska, Peter Nymann-Jørgensen.

– Der er plads til både singler, nyetablerede børnefamilier og pensionister, der drømmer om at bo centralt i Herlev, og samtidig opleve glæden ved det grønne gårdrum, der indbyder til fællesskab på tværs af generationerne. Hørkær Have certificeres til DGNB Guld, hvilket betyder, at byggeproces og drift lever op til meget høje krav til miljømæssig, social og økonomisk bæredygtighed, tilføjer han.

Perfekt til kommunens ambitioner

Hørkær Have vil bestå af 264 boliger i op til 11 etager i en u-formet karre, der omkranser et stort gårdrum med orangeri, fælleslokale og grønne opholdsområder. De kommende beboere får nem adgang til Herlev Torv, og kun 500 meter til den kommende letbane samt 700 meter til Herlev Station.

– Projektet passer rigtigt godt ind i Herlev Kommunes ambitioner for udviklingen af Marielund fra et rendyrket erhvervsområde til en ny urban bydel med en blandet beboersammensætning. Her skabes et foregangsområde for bæredygtighed, og et sted, hvor beboerne mødes og sammen skaber et levende byliv tæt på stationen og den kommende letbane, siger Herlevs borgmester, Thomas Gyldal Petersen.

Første etape af Hørkær Have står færdigt i december 2024, anden etape i marts 2025 og tredje og sidste etape i juni 2025.

Relateret indhold