Første byggefelt sætter standarden for nyt byudviklingsområde

230 blandede boliger bliver startskuddet på den nye Kildedal By i Ballerup Kommune, hvor op mod 2.000 boliger vil rejse sig indenfor de næste 10-15 år. Første bygherre er PensionDanmark.
Visualisering af lave boliger med en gade uden biler imellem. Til gengæld er her legende børn
De 230 boliger, som PensionDanmark vil lade opføre i det relativt kuperede område sydvest for S-banen i den nye Kildedal By, bliver en blanding af rækkehuse, punkthuse og længehuse. Visualisering: Nord Architects

PensionDanmark, der sammen med Ballerup Kommune udvikler den nye by Kildedal By i et fælles arealudviklingsselskab, tager nu selv teten og vil som første investor sætte det nye områdes første 230 boliger på landkortet.

Boligerne opføres i det kuperede terræn sydvest for S-togsbanen og Kildedal Station. De fordeles på et østligt område med sammenbyggede punkthuse. På byggefeltets sydvestlige område kommer en blanding af rækkehuse, punkthuse og længehuse. Alle boligerne, der opføres i 2-6 etager, får udgang til terrasse eller altan vendt mod den fri natur syd og sydvest for byen.

Læs også

Arkitekt skal omdanne chokoladefabrik til boligområde

Projektudviklingsdirektør i PensionDanmark Ejendomme, Kim Bøgvad Larsen, siger:

– Vi glæder os meget til at forene naturomgivelser og en nem hverdag i Kildedal By. Her vil stærke naturværdier mødes med en exceptionelt god infrastruktur og skabe et attraktivt byområde.

En lang række krav

Den planlagte by skal have mellem 1.800 og 2.000 boliger og 5.000 arbejdspladser, når den om 10-15 år står helt færdig.

Læs også

Stor interesse for fjernvarmeudvidelse til 17.000 husstande

Som for resten af Kildedal By vil PensionDanmarks konkrete byggeprojekt skulle leve op til en lang række krav. Til kvalitet, bæredygtighed og samspillet med resten af byen.

– Dermed sender byens to ejere et klart signal til omverdenen. Hvis du vil bygge og bo i Kildedal By, er det fordi du bakker op om vores ambitiøse tilgang til natur, biodiversitet, materialevalg, byliv, CO2-aftryk, bæredygtighed og en lang række andre faktorer, der alt sammen er med til at løfte byens kvalitet, siger Bo Rasmussen, bestyrelsesformand i Arealudviklingsselskabet Kildedal By, der udvikler den nye by for PensionDanmark og Ballerup Kommune.

Han tilføjer:

Læs også

Fra skrot til slot i Risskov: Erstatter tomme ejendomme med nyt boligkompleks

– Vi arbejder med byens sammenhænge og gør det let at færdes gennem byen til fods og på cykel, så man kommer endnu tættere på de grønne omgivelser. Kildedal By bliver ikke bygget på èn dag. Tværtimod gør vi os umage og glæder os til at byde de første beboere velkommen, siger han.

Nyt børnehus som nabo

Ballerups borgmester, Jesper Würtzen, glæder sig over udsigten til pensionsselskabets kommende boliger. Til børnefamilierne opfører kommunen selv et ca. 1.750 kvm børnehus i to plan med plads til 160 børn fordelt på i alt 10 børnegrupper. Projektet forventes certificeret til DGNB guld.

Foto af en s-togsstation med store landområder med træer i efterårsfarver omkring
Det er her i det naturrige område nær Kildedal Station (th.), at de første 230 boliger skal opføres. Også det nye børnehus bygges her.

– Siden Kildedal kom på landkortet med en ny s-togstation i 2000, har området skulle udvikles til et godt sted at bo og arbejde for helt almindelige mennesker. I 2021 lagde vi retningen med en helhedsplan, og nu går vi i gang med de første boliger og et nyt børnehus. Flere investorer udviser interesse for området, og med en stærk plan i ryggen har vi de bedste forudsætninger for at skabe rammen om det gode liv i Kildedal By, siger Jesper Würtzen.

Læs også

Kildedal: Aart står bag vinderdesign af børnehus

Børnehuset bygges som de 230 boliger i byggefelt 9 og bliver dermed nabo til PensionDanmarks kommende boliger.

Relateret indhold