Flere standarder for bæredygtigt byggeri

Green Building Council Denmark er klar med flere dansk-tilpassede standarder for bæredygtighed.
Miljøcentret i Nordhavnen i København er en certificeret bygning. Foto: DK-GBC.
Miljøcentret i Nordhavnen i København er en certificeret bygning. Foto: DK-GBC.

På en konference i næste måned vil Green Building Council Denmark præsentere tre nye standarder fra DGNB systemet, som er tilpasset danske forhold.

– I maj 2012 blev bæredygtighedsstandarden for nyt kontor og erhvervsbyggeri lanceret, og den får nu selskab af DGNB standarder for byområder, hospitaler samt etagebyggeri og rækkehuse.

Lanceringen af de tre nye standarder kommer til at foregå på konferencen den 19. maj 2014 på Arkitektskolen i København, siger sekretariatschef Mette Qvist fra Green Building Council Denmark, en organisation der arbejder for at udbrede bæredygtighed i byggebranchen.

Dansk standard

Green Building Council Denmark blev stiftet af branchen tilbage i 2010 for at definere en fælles dansk standard for bæredygtigt byggeri.

Hidtil var det lidt tilfældigt, hvilket system, de enkelte organisationer og virksomheder arbejdede med. Mange anvendte egne udviklede systemer.

For at få et fælles grundlag at definere bæredygtigt byggeri ud fra valgte Green Building Council at teste fire internationale systemer (LEED,BREEAM, HQE & DGNB) på to forskellige bygninger, og man valgte at gå videre med DGNB. Blandt andet fordi det har en stor grad af metodefrihed, og det er forholdsvis let at implementere til danske forhold.

200 medlemmer

Fire år efter stiftelsen er Green Building Council efterhånden blevet godt kendt i branchen, og i sidste måned kunne man runde medlem nummer 200. Medlemmerne spænder over hele branchen. Der er blandt andet rådgivere, entreprenører, projektudviklere og kommuner.

Organisationen har uddannet 200 DGNB konsulenter – typisk arkitekter og ingeniører – som kan vejlede den øvrige branche om, hvordan et byggeri bliver bæredygtigt i forhold til DGNBs standarder.

Relateret indhold