Finalist ved Årets unge FRI-rådgiver: “Et helt særligt drive og fokus”

For 16. gang kåres Årets unge FRI-rådgiver, og den tredje i rækken af fem finalister er Mikkel Husum Vindelev, der er ansat som Mechanical Engineering Senior Specialist hos Cowi i Lyngby.
De kommende dage præsenterer vi her på Dagens Byggeri finalisterne ved Årets Unge FRI-rådgiver 2024. Denne gang er det Mikkel Husum Vindelev fra Cowi.
De kommende dage præsenterer vi her på Dagens Byggeri finalisterne ved Årets Unge FRI-rådgiver 2024. Denne gang er det Mikkel Husum Vindelev fra Cowi.

Hvert år siden 2009 har Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, kåret Årets unge FRI-rådgiver, som er en rådgivende ingeniør på maks. 35 år, ansat i en af foreningens medlemsvirksomheder, og som har udrettet noget ekstraordinært via sit talent og arbejdsindsats.

Læs mere: Nu skal landets mest talentfulde unge rådgiver kåres

Blandt årets fem finalister er Mikkel Husum Vindelev, der er 34 år og ansat som Mechanical Engineering Senior Specialist hos Cowi i Lyngby.

Han er nomineret på baggrund af sit arbejde med opførslen af en række produktionsanlæg for Lego i USA, Vietnam og Mexico samt udvidelsen af Fujifilm Diosynth Biotechnologies produktionsanlæg i Hillerød.

Innovative løsninger i hele verden

Når et nyt stort bygningsværk skal opføres, medfølger der en masse logistiske og infrastrukturelle udfordringer, hvor problemløsning kommer i højsædet. Dette har også været tilfældet med de nye fabrikker, Lego i de seneste år har opført rundt omkring i verden. Byggerierne har haft innovative, grønne løsninger som opsamling af vand og udnyttelse af overskudsvarme i højsædet, hvilket har været en medvirkende faktor til en del komplekse nytænkninger i projektet.

Læs også: Finalist ved Årets unge FRI-rådgiver: “Altafgørende rolle for hele CCS-sektorens udvikling”

Mikkel Husum Vindelev har været med til at planlægge og designe fabrikkerne i USA, Vietnam og Mexico. Dele af hans ansvar har været at udstikke retningslinjer for at sikre, at sammenbrud af komponenter eller enkelte fejlpunkter ikke resulterer i større afbrydelser eller nedlukning af produktionen. Retningslinjerne sørger for, at individuelle systemer kan dække hinanden ind i tilfælde af nedbrud, og for at produktionen bliver bygget i så små celler som muligt, for at eventuelle fejl isoleres og hurtigt kan udbedres.

I Hillerød har Mikkel Husum Vindelev i forbindelse med udvidelsen af Fujifilm Diosynth Biotechnologies’ produktionsanlæg været ansvarlig for innovative løsninger i forbindelse med sprinklersystemer og samling af vandmasser på taget. Her var tiden en stor faktor, så arbejdet med planlægning, design og udførsel måtte foregå sideløbende.

Chefen: – Mikkel er kendt for en no-nonsense løsningsorienteret tilgang

– Mikkel er kendt for en no-nonsense løsningsorienteret tilgang, hvor han agerer med stor professionel selvtillid. Han tør at tage beslutninger og sørger for, at forskellige partnere og interessenter finder de rette løsninger sammen. Hans arbejde involverer store, komplekse industrielle projekter, og det kræver en omstillingsparat tilgang til tingene, fordi præmisserne her er i konstant forandring, siger Belinda Marianne Godsk, Head of Section, Plumbing and Ventilation hos Cowi.

Læs også: Finalist ved Årets unge FRI-rådgiver: “Et fagligt fyrtårn inden for hydraulisk modellering”

Hun fortsætter:

– I fast-track industrielle projekter er hastighed en af de vigtigste parametre, for jo hurtigere projektet er færdigt, jo hurtigere kan kunderne starte produktionen. Mikkel har evnen til at træffe hurtige beslutninger, designe fra dag til dag og arbejde med konstante iterationer, hvor han hurtigt tilpasser løsninger til nye situationer, og kunderne undgår forsinkelser på deres projekter.

Kunden: – Det har været en fornøjelse at følge en ung rådgiver med et helt særligt drive og fokus

– Mikkel har positivt løftet opgaven med at sikre projektet og har med sin faglighed og fleksibilitet haft en særligt stor indflydelse på projektets velvære. Det har været en fornøjelse at følge en ung rådgiver, der har et helt særligt drive og fokus i opgaveløsning. Jeg er derfor særligt tilfreds med at have Mikkel med i teamet.

– Jeg har helt afgjort set det give pote at give en ung rådgiver muligheden for at træde i større sko. Ikke mindst for at inspirere Mikkel til større ejer- og lederskab i sit arbejde, siger Andreas Herborg, Head og Buildings, Milkyway Project, Fujifilm Diosynth Biotechnologies.

Kåringen af Årets unge FRI-rådgiver finder sted torsdag d. 7. marts under FRI’s årsmøde.

Relateret indhold