Finalist ved Årets unge FRI-rådgiver: “Et fagligt fyrtårn inden for hydraulisk modellering”

For 16. gang kåres Årets unge FRI-rådgiver, og den første af de fem finalister er Janne Møller, der arbejder som senioringeniør for Rambøll i Odense.
De kommende dage præsenterer vi her på Dagens Byggeri finalisterne ved Årets Unge FRI-rådgiver 2024. Den første er Janne Møller fra Rambøll.
De kommende dage præsenterer vi her på Dagens Byggeri finalisterne ved Årets Unge FRI-rådgiver 2024. Den første er Janne Møller fra Rambøll.

Hvert år siden 2009 har Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, kåret Årets unge FRI-rådgiver, som er en rådgivende ingeniør på maks. 35 år, ansat i en af foreningens medlemsvirksomheder, og som har udrettet noget ekstraordinært via sit talent og arbejdsindsats.

Læs mere: Nu skal landets mest talentfulde unge rådgiver kåres

Blandt årets fem finalister er Janne Møller, der er 34 år gammel og arbejder som senioringeniør for Rambøll i Odense.

I nomineringen lyder, at “Janne benytter sin ekspertise indenfor hydraulisk modellering til at overse et væld af projekter, hvor hendes kommunikative evner sikrer en tryg og effektiv proces for alle aktører. Janne er nomineret på baggrund af sit arbejde med klimasikringsprojekterne Brændkjær Klimapark og Tommerup Stationsby.”

Om projekterne

Kolding Midtby er et af de steder, der har været udfordret af oversvømmelser. En af løsningerne er Brændkjær Klimapark. Bydelen Brændkjær ligger højt ift. Kolding Midtby, så regnvand herfra har været en stor del af byens udfordringer. Ved at aflede overfladevand fra fællessystemet i boligområdet over i et nyt separat regnvandssystem, udtænkt via en række naturbaserede løsninger integreret i rekreative områder, mindskes oversvømmelsesrisikoen i centrum, og Brændkjær har fået et grønt ansigtsløft.

Janne Møller har været med som assisterende projektleder hele vejen fra skitsestadiet af projektet og har stået for byggeledelsen under udførelsen.

Læs også: Unge danske ingeniører imponerer internationalt

Et lignende projekt er opført i Tommerup Stationsby, hvor Janne Møller ligeledes har været en afgørende faktor for, at et tæt samarbejde med lokalråd og forsyning resulterede i et helhedsorienteret projekt, hvor regnvandshåndtering ved både dagligdagsregn og ekstreme regnhændelser er blevet sammentænkt med herlighedsværdien i omgivelserne.

Chefen: – Et fagligt fyrtårn inden for hydraulisk modellering

– Janne er allerede et fagligt fyrtårn i Rambøll inden for hydraulisk modellering, og hun bydes ind på stort set alle sager og projekter, hvor der er behov for stærke projektledere og/eller faglige fyrtårne inden for hydraulisk modellering. Hun har hurtigt gennemført firmaets interne projektlederuddannelse, og hun sidder nu som fagleder indenfor hydraulisk modellering i sin afdeling. En af hendes spidskompetencer er hendes kommunikation, der både skaber tryghed for kunden og klare linjer internt i forbindelse med diverse projekter, siger Anders Mønster Hjernø, afdelingsleder for vand og spildevand i Rambøll og tilføjer:

– Sideløbende med alt dette formår Janne også at inspirere ungdommen gennem sin undervisning på SDU’s ‘Urban Water Management’-linje, hvor hun har været siden 2018. Overlevering af central viden er en vigtig afgørende del af uddannelsen af fremtidens ingeniører, og behovet for dem bliver ikke mindre fremover.

Kunden: – En inspiration for fagfæller hos alle rådgivere

– Samlet set har Janne demonstreret en dedikeret, seriøs, ambitiøs og inspirerende tilgang til sit fag og sin rolle. Hun har håndteret ændringer og uforudsete hændelser med ophøjet ro og udvist et veludviklet blik for alle parters interesser og behovet for samarbejde. Den måde at fortolke og udfordre rådgiver- og projektlederhvervet på bør inspirere Jannes fagfæller hos alle rådgivere, siger projektleder ved Bluekolding, Jette Nørgaard Jensen og fortsætter:

– Balancen som rådgiver er jo i virkeligheden hårfin: På den ene side skal man inspirere og udfordre bygherre med ideer og forslag, og på den anden side skal man respektere, at det i sidste ende er bygherren, der bestemmer. Denne balance mestrer Janne til fulde, og hun er samtidig virkelig god til at lytte og kommunikere med alle parter i projektet.

Kåringen af Årets unge FRI-rådgiver finder sted torsdag d. 7. marts under FRI’s årsmøde.

Relateret indhold