Færdig om fem måneder: 3.200 kvm specialskole klar til næste skoleår

Byggetilladelsen er ikke i hus endnu. Alligevel kan de 80 elever på specialskolen Sundholmen på Amager flytte ind i de nye lokaler, allerede når skoleåret starter til august.
Den nye, midlertidige specialskole Sundholmen på Amager vil fra august danne rammen om hverdagen for 80 børn og unge med forskellige behov. Visualisering: Adapteo
Den nye, midlertidige specialskole Sundholmen på Amager vil fra august danne rammen om hverdagen for 80 børn og unge med forskellige behov. Visualisering: Adapteo

Amagers nye midlertidige specialskole, Sundholmen, skal opføres af 81 pavilloner, hvor der bl.a. skal være faglokaler til billedkunst, fysik, kemi, naturteknologi, madkundskab, grupperum, musik, fysio- og ergoterapi samt kontorer og personalerum.

Sundholmen skal rumme to specialskoler i én bygning, og skal på samlet 3.200 kvadratmeter danne rammerne om kommunens børn og unge med specialbehov og indlæringsvanskeligheder.

Byggearbejdet, forsyninger, bortkørsel af jord samt etablering af specialskolens pavilloner blev i slutningen af januar vundet af Adapteo Danmark.

– Byggeriet passer rigtigt godt til os, fordi vi er vant til at arbejde med store, fleksible projekter, der skal kunne tilpasses de enkelte behov. Kommunen ønskede et tilpasningsdygtigt og let skalerbart byggeri, der som udgangspunkt skal stå der i fem år. Og det er jo vores spidskompetence, siger projektleder Mikkel Valentin.

Byggetilladelsen forventes at være i hus lige omkring påske, hvorefter byggeriet går i gang. Bygningen med de to skoler skal stå klar til brug allerede til dette års skolestart til august.

Derfra er lejeperioden på fem år, med mulighed for forlængelse, hvis kommunen skulle have behov for det.

En af fordelene ved pavillonbyggerier er, at de kan opføres hurtigt og 100 % efter bygherrens behov. Visualisering: Adepteo
En af fordelene ved pavillonbyggerier er, at de kan opføres hurtigt og 100 % efter bygherrens behov. Visualisering: Adepteo

Et populært valg

Moderne pavilloner har vist sig populære i kommunerne, da pavillonbyggeri både minimerer byggetiden, letter transport og montage og åbner for kontinuerlig genanvendelse i nye byggeprojekter, hvilket går godt i spænd med kommunernes grønne dagsordener.

Et eksempel er Danmarks første svanemærkede skole, der stod klar i Ørestad i maj 2021. Skolen er opført af 67 standardpavillonmoduler som et midlertidigt byggeri, hvilket giver byggeriet et samlet indvendigt areal på knap 3.000 kvm. Skolen kan rumme ca. 280 elever samt skolens personale.

Også i det private har man taget pavilloner til sig. Bl.a. har det 80 år gamle Severin Kursuscenter i Middelfart som led i en større renovering fået opført en helt ny værelsesfløj med 18 værelser i to etager til overnattende kursister – i permanente pavilloner.

I forbindelse med det store Femern Bælt-projekt, hvor medarbejderne strømmer til fra hele Europa, har man valgt at opføre en midlertidig håndværkerby opført i pavilloner i udkanten af Rødbyhavn. Her kan medarbejderne bo i foreløbigt 500 fleksible og møblerede boliger, der er opført til midlertidig indkvartering.

Relateret indhold