Efter brand: Rasmus Friis afleverer sidste etape i Tingbjerg

Det tidligere nedslidte butikstorv i Tingbjerg i København er nu suppleret med 4.700 etagemeter, som fordeler sig på seniorbofællesskab, familieboliger og et enkelt erhvervslokale.
Søren Laubjerg Daugaard i sort trøje og grå jakke.
- Det er netop i de svære situationer, at partnerskaber viser deres værdi. Vi fandt løsninger sammen, og vi er stolte af resultatet, siger adm. direktør for Rasmus Friis, Søren Laubjerg Daugaard, med henvisning til de udfordringer, projektets sidste etape løb ind i.

– Vi har opført en smuk ejendom til glæde for beboere og hele området, og så føler vi også, at vi er med til at skabe en bedre fremtid i Tingbjerg.

Sådan lyder det fra Søren Laubjerg Daugaard, adm. direktør for Rasmus Friis, som har været totalentreprenør og netop afleveret det tredje og afsluttende projekt i transformationen af Tingbjergs Store Torv til Innovater Melius.

Læs også

Nrep trækker sig fra Tetriis: Ikke det exit vi investerede i

Tidligere var det store butikstorv i Tingbjerg præget af nedslidte bygninger og tomme butikslokaler, men nu er området blevet suppleret med 23 seniorboliger, 25 familieboliger og butikslokaler i stueetagen.

Ambitionen er, at sidste etape skal certificeres til DGNB Guld, og de nye boliger tager bl.a. udgangspunkt i mere bæredygtige materialer.

Læs også

Rasmus Friis klar til at stå på egne ben: ”Vi kender vores styrke”

Der er således anvendt CO2-reduceret beton i fundamenterne, genbrugstegl i den udvendige del af klimaskærmen og flere trækassetter i facaden. Disse tiltag forventes at skære 15-20 % af CO2-udledningen sammenlignet med traditionelle løsninger.

Livscyklusanalysen (LCA) for projektet er stadig under udarbejdelse.

– Projektet har fokus på bæredygtighed og blandede funktioner, og vi ser frem til, at disse kvaliteter vil bidrage yderligere til udviklingen af et trygt og attraktivt miljø, siger Søren Laubjerg Daugaard.

Presset tidsplan

Den sidste etape har dog ikke været uden udfordringer. Bl.a. satte en brand, hvor der gik ild i en tagplade, tidsplanen for byggeriet under pres. Her fik Rasmus Friis nogle delvise udsættelser på afleveringsfrister på den berørte del af bygningen.

Ambitionen er, at sidste etape skal certificeres til DGNB Guld.

For et projekt, der blev prissat i 2020, har den efterfølgende udvikling i inflation, byggepriser og renter også ført til panderynker på begge sider af bordet:

– Det har kendetegnet projektet, at vi kunne sidde i samme rum og tale om udfordringerne. Vi er trygge ved, hvor vi har hinanden. Så er vi måske ikke altid enige, men vi ved jo, at vi får tingene løst. Det er det helt store plus ved dette samarbejde – særligt når vi ser på resultatet, som jeg er virkelig glad for, siger direktør for ejendomsselskab og projektudvikler Innovater Melius, Mahad Farah.

Økonomien i det afsluttede projekt mellem Rasmus Friis og Innovater Melius ligger i omegnen af 100 mio. kroner.

Relateret indhold