Den kommer en dag efter supersygehusene

Hydremas administrerende direktør ser positivt på 2015, men ser også udfordringer for bygge- og anlægsbranchen.
Danske Hydrema producerer entreprenørmaskiner, og forventningerne til 2015 er positive.
Danske Hydrema producerer entreprenørmaskiner, og forventningerne til 2015 er positive.

Danmarks største producent af entreprenørmateriel, Hydrema, kan se tilbage på 2014 som et år, hvor virksomhedens egne forventninger blev indfriet. De bestod i al beskedenhed af en lille vækst, og den kom i hus til glæde for især administrerende direktør Jan Werner Jensen. Dog hæfter han sig ved et endnu væsentligere parameter:

– Det er min oplevelse, at der i slutningen af 2014 kom en mere positiv stemning i bygge- og anlægsbranchen. Året startede ikke så hårdt ud, og det tog lidt tid af komme i gang, men det sluttede pænt af, og det skal vi bygge videre på i 2015, udtaler han.

Større perspektiv

Udlejningsbranchen har en forkærlighed for blandt andet Hydremas små dumpere, og efterspørgslen fra netop udlejningsfirmaerne plejer at være et godt fingerpeg på, hvilken vej vinden blæser i bygge- og anlægsbranchen.

Jan Werner Jensen efterlyser dog en mere spredt efterspørgsel, end det er tilfældet nu.

– Det er fint, at der er mange store infrastrukturprojekter og supersygehusbyggerier i gang herhjemme. Men når man ser på boligbyggeriet, så er det den slags byggerier, vi mangler. Der kommer en dag efter supersygehusene, og til den tid skal der være andre områder, som kan give aktivitet til branchen, mener han.

Klar til jernbanen

Forventningerne til 2015 er atter en lille vækst, og udviklingen bærer den rette vej.

– Det er ikke nogen tegn på stop. Vi lavede handler under vores åbent hus i juledagene, og det var meget positivt. Omvendt er der ingen, som tror at træerne vokser ind i himlen igen. Det har branchen prøvet, og det ønsker vi ikke igen, siger direktøren.

Eksportmarkederne skubber omsætning og indtjening i den rigtige retning, og det er blandt andet markederne i USA og Sverige, som efterspørger de jyske entreprenørmaskiner. Dumperne er populære i USA, og i Sverige er storsælgeren hjulgraverne. I Danmark er Hydremas rail-løsning populær, og det er med til at give direktøren positive forventninger til fremtiden.

– Der vil ske store investeringer i jernbanenettet i Danmark i fremtiden, og vi håber og tror på, at vi står stærkt i den forbindelse. Vi vil gerne være totalleverandør på skinneløsninger, og vi har den rette organisation til det, understreger Jan Werner Jensen.

Relateret indhold