De skal bygge BIG-designet wellnesshotel i Aarhus

Det blev NCC, der løb med ordren på 1,3 mia kroner for at bygge 45.000 kvm. stort wellness hotel på havnen i Aarhus.
På havnen i Aarhus er et hotel i topklasse på vej - NCC bygger det for 1,3 mia. kroner. Illustration: BIG.
På havnen i Aarhus er et hotel i topklasse på vej - NCC bygger det for 1,3 mia. kroner. Illustration: BIG.

– Det er en god dag, og jeg er stolt af, at vi har fået denne ordre, lyder det fra en tilfreds Mogens Nielsen, direktør i NCC Building Vest. Han har fået opgaven at bygge et wellness hotel som hotelkæden Scandic skal drive.

– Vi har været involveret allerede i de tidlige faser, og det lover godt. Nu glæder vi os til at komme i gang med byggeriet.

Bygherre med pengene bag er Bassin 7 Erhverv ApS, som er ejet af Anders Holch Povlsen, Rune Kilden & Stine Hindby.

Hotellet er placeret i første række til vandet ved byens nye og succesfulde bylivsområde Bassin 7. Hotellet vil have en kapacitet på 342 værelser og en kontorplads på cirka 16.000 kvadratmeter.

Byggeriet vil samlet set dække en flade på 37.000 kvadratmeter og vil inkludere en parkeringskælder på 8.600 kvadratmeter i to etager. Det er tegnestuen BIG, som har slået stregerne til det imponerende byggeri.

Operatøren på hotellet bliver Scandic, som for første gang i Danmark vil operere et “Signaturhotel”.

Skybar og wellness

Det betyder, at hotellet vil have et unikt design og identitet, som vil give gæsterne en forbedret hoteloplevelse, samt et individuelt hotelnavn. Signaturhotellet er også skabt til at være et naturligt mødested for både gæster og lokalmiljøet.

På hotellet vil der være en skybar på 18. etage, restauranter, butikker, taghave og Aarhus’ første storskala wellness-område på cirka 2.000 kvadratmeter.

En særlig udfordring i udviklingen af projektet har været, at bygherre og hoteloperatør har ønsket at give gæsterne en ekstraordinær oplevelse. Derfor er wellnessområdet placeret på 15., 16. og 17. etage, hvor udsigten over by og hav er unik.

Byen – måske – bedste turistoplevelse

Selve bygningen er formet som en stor udvendig trappe. Her kan alle aarhusianerne og gæster på Aarhus Ø gå udvendigt på bygningen op til toppen.

Udover Tegnestuen BIG, der står for det overordnede projekt og landsskabsarkitekturen, har projektet Rambøll som rådgivende ingeniører, MOE som brandingeniører og arkitektfirmaet Stylt står for indretningen af hoteletagerne, wellnessområdet og restauranter.

Ordren er på ca. 1,3 mia. kroner og bogføres under NCC Building Nordics i første kvartal 2023. Arbejdet begynder i april 2023 og forventes afsluttet i september 2026.

Relateret indhold