CO2-venlig armering i Danmarks højeste boligtårn

Et tæt samarbejde mellem totalentreprenør Per Aarsleff A/S og armeringsspecialisten Celsa Steel Service A/S har sikret CO2-venlig armering til det nye Lighthouse 2.0 projekt på Aarhus Havn.
De 28 armeringssøjler på hver 64 meter er fremstillet med kun havlt så meget CO2-forbrug, som i den gængse danske standard.
De 28 armeringssøjler på hver 64 meter er fremstillet med kun havlt så meget CO2-forbrug, som i den gængse danske standard.

For et par uger siden blev resten af den klimavenlig armering leveret i Aarhus, hvor Aarsleff har påbegyndt byggeriet af Lighthouse 2.0 – Danmarks højeste boligbyggeri.

Armeringen fra Celsa Steel Service er produceret af 100 procent genbrugsskrot på Celsas stålværk i Norge, der drives på CO2-neutral el fra vandkraft.

Med hele 45 etager, hvoraf to under jorden, bliver Lighthouse 142 meter højt. Projektet, der indeholder 380 lejligheder med flere caféer og fælleslokaler i forskellige niveauer, er under opførelse i ca. 40 måneder og vil resultere i et samlet byggeareal på ca. 61.000 kvadratmeter.

Armeringsøjler på 64 meter

Celsa Steel Service har til projektet leveret i alt 28 armeringssøjler på hver 64 meter, som Rambøll A/S har stået for projekteringen af.

For at kunne transportere armering anvendt i de borede fundamentspæle, har man måtte dele dem op i fire dele og 112 leveringer på lidt over tre måneder. Selve byggeriet af Lighthouse 2.0 startede i marts måned, og leveringerne af den CO2-venlige armering startede i juni måned.

Projektet er tegnet af 3XN og bliver et ganske særligt byggeri, når det står færdigt medio 2022.

De sidste beboere forventes at kunne flytte ind i midten af 2022, og man kan allerede nu skrive sig op til lejligheder i Danmarks højeste boligbyggeri.

Relateret indhold