Ældre på udkig efter en ældrebolig kan komme til at lede længe de kommende år. Nye tal viser, at der bliver færre ældreboliger, mens der bliver stadig flere ældre. Dansk Byggeri mener, at det er et problem, når boligmassen ikke følger udviklingen, og boligerne ikke passer til dem, der skal bo i dem.
Det skriver Dansk Byggeri i en pressemeddelelse.
Nye tal fra Danmark Statistik viser, at der fra 2007 til 2017 er blevet næsten 10 procent færre ældre- og plejeboliger. I samme periode er der blevet mere end 22 procent flere danskere over 70 år. Antallet af ældreboliger halter altså bagefter.
– Selv om mange ældre i dag klarer sig uden hjælp også senere i livet, skal de have mulighed for at få en ældrebolig, når de har brug for den. Derfor kan det blive et problem, hvis efterspørgslen af ældrevenlige boliger er højere end udbuddet, siger økonomisk konsulent Jacob Hangaard, Dansk Byggeri.
– Der er selvfølgelig meget stor forskel på de behov, en frisk og rørig 75-årig og en syg 90-årig har. Mange ældre har kun brug for en smule hjælp i hverdagen. Men det er fortsat nødvendigt med flere ældrevenlige boliger med eksempelvis tilknyttet plejepersonale og gode stisystemer. Alt andet er uholdbart, da der i de kommende år bliver langt flere ældre danskere, siger Jacob Hangaard.
Seneste tal fra Danmarks Statistik viser, at der i dag er cirka 792.000 danskere over 70 år og 468.000 over 75 år.
– Vi ved, at mange ældre ønsker at være herre i eget hus så længe som muligt. Derfor kan det også være en god idé at se nærmere på, hvordan man kan gøre det endnu lettere og mere bekvemt for ældre at blive boende i egen bolig i længere tid, siger Jacob Hangaard, Dansk Byggeri.