Aalborg får regionens første, tiltrængte bosted til selvskadende unge

Det bliver et team bestående af Magnus Thomsens Eftf., Krogh Arkitektur og Viborg Ingeniørerne, der skal opføre det efterspurgte botilbud til selvskadende uge i Region Nordjylland.
Det 1.110 kvm botilbud får 10 værelser med badeværelse, fælles køkken og opholdsrum til svært selvskadende børn og unge i Region Nordjylland. Visualisering: Krogh Arkitektur
Det 1.110 kvm botilbud får 10 værelser med badeværelse, fælles køkken og opholdsrum til svært selvskadende børn og unge i Region Nordjylland. Visualisering: Krogh Arkitektur

10 unge i alderen 14-23 år med selvskadende adfærd vil om ca. halvandet år få adgang til et nyt botilbud i det østlige Aalborg, hvor Region Nordjylland som bygherre planlægger opførelse af et ca. 1.100 kvm botilbud med 10 værelser med badeværelse, fælles køkken og opholdsrum.

Dertil kommer mindre opholdsenheder, undervisnings- og mødelokaler samt administrations- og personalefaciliteter.

Læs også: Lokalt ejendomsselskab køber 45.000 kvm. Aalborg-sygehus for 225 mio. kr.

Opgaven har været udbudt som totalentreprise i indbudt licitation og vinderne blev de to lokale virksomheder, totalentreprenøren Magnus Thomsens Eftf. og Krogh Arkitektur, sammen med Viborg Ingeniørerne, der trods navnet også har afdeling i Aalborg.

Tættere på første spadestik

Det er Specialsektoren i Region Nordjylland, der kommer til at drive det nye botilbud, når det står færdigt. Det er de nordjyske kommuner, der har ønsket etableringen af botilbuddet, som vil være det første af sin art i Nordjylland, da de har oplevet et stigende behov for et specialiseret tilbud til netop denne gruppe unge.

– Nu er vi næsten bogstaveligt talt kommet et spadestik tættere på at kunne yde en tiltrængt indsats for børn og unge med svær selvskade. Disse meget sårbare unge mennesker har brug for en specialiseret behandling i deres nærmiljø, siger Vibeke Gamst, formand for Psykiatri- og Socialudvalget i Region Nordjylland.

Læs også: 3.300 kvm hus til havvandsvarmepumpe kan skilles ad efter behov

Det nye botilbud, der bygges på regionens jord på Brandevej, vil ligge helt tæt på de Psykiatriens kompetencer der kommer til at ligge i den kommende Hospitalsbyen i Aalborg Øst.

Byggeriet forventes at gå i gang til efteråret og stå klar til indflytning i slutningen af 2025.

Relateret indhold